Podchaser Logo
Home
Steve Jobs 1955 – 2011

Steve Jobs 1955 – 2011

Released Thursday, 6th October 2011
Good episode? Give it some love!
Steve Jobs 1955 – 2011

Steve Jobs 1955 – 2011

Steve Jobs 1955 – 2011

Steve Jobs 1955 – 2011

Thursday, 6th October 2011
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Abonneer je gratis op OMT Specials in iTunes

Vannacht is op apple.com naar buiten gebracht dat op 5 oktober 2011 mede-oprichter en visionair leider van Apple, Steve Jobs op 56 jarige leeftijd is overleden. Hij laat een vrouw, een zoon, twee dochters en een dochter uit een eerdere relatie na. Op zakelijk vlak laat hij twee zeer succesvolle bedrijven na: Apple en Pixar.

Tot 6 weken geleden was hij CEO van het bedrijf dat hij samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne op 1 april 1976 oprichtte in Cupertino. De dagelijkse leiding lag echter sinds begin dit jaar in handen van toenmalig COO en huidig CEO Tim Cook, omdat Steve Jobs genoodzaakt was ziekteverlof op te nemen. Ondanks zijn ziekteverlof werd hij nog regelmatig gesignaleerd op de campus in Cupertino en stond hij vier maanden geleden, broos maar overtuigend, op het podium om de WWDC-keynote te presenteren waarin iOS 5 en iCloud werden aangekondigd.

Steve worstelde al langer met zijn gezondheid en heeft al twee keer eerder de dagelijkse leiding moeten overdragen om aan zijn herstel te werken. Midden 2004 liet hij zijn medewerkers weten dat er een tumor was ontdekt in zijn alvleesklier. Doordat Jobs een minder agressieve variant had van deze meestal fatale vorm van kanker, kon hij na behandeling herstellen en terugkeren als CEO. Zorgen over zijn gezondheid bleven echter aanhouden door zijn steeds tenger wordende postuur. Januari 2009 liet hij wederom aan zijn medewerkers weten dat hij om medische redenen verlof moest nemen. Deze keer omdat de problemen met zijn gezondheid complexer waren dan hij had verwacht. Drie maanden later onderging Jobs een levertransplantatie. Na deze transplantatie heeft hij nog anderhalf jaar aan de leiding kunnen staan van Apple.

Apple heeft e-mailadres opengesteld voor jouw gedachten, herinneringen en condoleances: [email protected]. Je kunt uiteraard ook je gedachten uiten onder dit artikel. meer…

The post Steve Jobs 1955 – 2011 appeared first on One More Thing.

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features