Episode from the podcastOnline Marketing en Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie - Gratis en Snel hoger in Google komen

Released Thursday, 2nd April 2020
Good episode? Give it some love!

Gratis en snel hoger in Google komen?

Wil je ook scoren in Google?
Ontdek met de onderstaande tips hoe je niet meer uit Google weg te denken bent, en de concurrentie het nakijken geeft!
Gratis en snel hoger in google zoekresultaten komen? Dat kan met zoekmachine optimalisatie. Iedereen wilt natuurlijk zo hoog mogelijk komen te staan in Google. Voor Google is dat nogal een hele opgave, want de zoekmachine kijkt maar liefst naar meer dan 200+ factoren op je website. Het is dan ook belangrijk om netjes te werken in de je website, en niet om Google proberen voor de gek te houden. Hier krijg je namelijk strafpunten voor, die ervoor zorgen dat je website daalt in de zoekresultaten.
Als je een website hebt, of deze net bent gestart wil je natuurlijk maar één ding ‘BEZOEKERS’. Bezoekers trekken naar je website kun je op honderden verschillende manieren doen, en is daarom nog steeds een sport onder de ondernemers. Omdat ik een groot voorstander ben van de ‘gratis zoekresultaten’ wil ik je wat persoonlijke tips meegeven om hoger te scoren in Google. Let wel op; het zijn tips, uiteindelijk zul je de stappen zelf moeten zetten om je doel te bereiken.
Content: bloggen op de juiste manier
Bloggen is een hele effectieve content-strategie om bezoekers te trekken naar je website. Het is een bezoekers methode die ik ook al jarenlang toepas en soms sta ik er nog steeds versteld van hoe krachtig het kan zijn. Maar het is meer dan een paar woordjes typen en publiceren. Stel je wilt gevonden worden op ‘zoekmachine optimalisatie’, waar moet je op letten? Wil je weten welke zoekwoorden zijn het beste voor jouw zijn, met de zoekwoord analyse en concurrenten analyse weet je het in no time.
 • Zorg ervoor dat wanneer je het blogbericht of pagina publiceert, dat in de URL van je artikel of pagina ook ‘zoekmachine optimalisatie’ komt te staan. Google hecht hier veel waarde aan.
 • In de titel van je bericht of pagina ‘zoekmachine optimalisatie’ komt te staan, het liefst zo kort mogelijk in de titel.
 • Afbeeldingen benoemen naar de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Hierdoor kun je ook hoger in Google komen te staan.
 • Backlinks werken nog steeds, en kunnen je website een mega boost geven. Een backlink is pas effectief als het ook van een goede website afkomt. Hoe krachtiger die site, hoe krachtiger de backlink. Hoe hoger in Google komen.
 • Interne backlinks: Deze interne backlinks kunnen ervoor zorgen dat er binnenin jouw business ook gelinkt word, en dit is ook zeer effectief en is de kans ook groter om hoger in Google komen te staan.
 • Let er ook op dat je niet te weinig content schrijft. Ik raad aan om minimaal 300 woorden voor je artikel of pagina te schrijven, de rest is bonus.
 • Goede content, Google kijkt natuurlijk ook naar hoelang je bezoekers blijven. Zorg daarom ook voor boeiende teksten.
 • Reacties: Geef je bezoekers de kans om een reactie achter te laten, of een vraag te kunnen stellen. Dit waardeert Google enorm, en er komt zo meer (geautomatiseerde) content op de website.
En zo zijn er nog tientallen factoren waarop Google je website beoordeelt in de gratis zoekresultaten. Voor Online Marketing kan je meer informatie krijgen op de website. 

Waar Google heel veel waarde aan hecht is eerlijkheid. Hoe eerlijker je bent, des te hoger je zult scoren in de zoekresultaten en dus hoger in Google komen. Vroeger was er nog de mogelijkheid om Google te misleiden, maar tegenwoordig is Google enorm slim en ziet alles. Werk dus eerlijk en netjes om strafpunten te voorkomen!

Support the show (https://www.storiesbyarv.co)

Episode Reviews

This episode hasn't been reviewed yet. You can add a review to show others what you thought.

This podcast, its content, and its artwork are not owned by, affiliated with, or endorsed by Podchaser.
Rate Episode

Share This Episode

Recommendation sent

Join Podchaser to...

 • Rate podcasts and episodes
 • Follow podcasts and creators
 • Create podcast and episode lists
 • & much more

Episode Details

Length
9m 51s
Explicit
No
Season
1
Episode
1
Episode Type
Full

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.