Podchaser Logo
Home
Πώς αλλάζει μια συνήθεια

Πώς αλλάζει μια συνήθεια

Released Thursday, 5th October 2017
Good episode? Give it some love!
Πώς αλλάζει μια συνήθεια

Πώς αλλάζει μια συνήθεια

Πώς αλλάζει μια συνήθεια

Πώς αλλάζει μια συνήθεια

Thursday, 5th October 2017
Good episode? Give it some love!
Rate Episode
 

Τι σημαίνει τελικά αλλαγή; Όλοι θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, το σώμα μας, τη σχέση μας, τη δουλειά μας και πάει λέγοντας. Αλλά τι σημαίνει αυτό επί της ουσίας;

Ας πάρουμε για παράδειγμα κάποιον που θέλει να χάσει βάρος. Αποφασίζει πως θα αρχίσει να γυμνάζεται και θα απευθυνθεί σε διατροφολόγο για να αλλάξει τη διατροφή του. Πράγματι ξεκινάει και όλα βαίνουν καλώς για το πρώτο διάστημα. Κάποια στιγμή όμως τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχει άλλο το πλάνο διατροφής του, κάνει μερικές παρασπονδίες και σαν αυτοτιμωρία αυξάνει την ένταση της γυμναστικής. Το βάρος σταματά να πέφτει με φυσική συνέπεια την απογοήτευση και τη δυσθυμία. Πριν καλά καλά το καταλάβει έχει περάσει ένα ολόκληρο απόγευμα τρώγοντας ασταμάτητα όλα εκείνα που δεν έπρεπε να φάει και για το υπόλοιπο βράδυ αισθάνεται ενοχές για αυτήν την συμπεριφορά. Έχει πια μπει σε έναν φαύλο κύκλο και δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ο διατροφολόγος επιμένει στο πλάνο του, ο γυμναστής του λέει πως πρέπει να γυμναστεί παραπάνω και να προσέξει τη διατροφή του και κανείς δεν δείχνει να μπορεί να καταλάβει την απελπισία που αισθάνεται ο ίδιος. Τα κάνει όλα σωστά, έχει δείξει τρομερή αυτοπειθαρχία και παρ' όλα αυτά η αλλαγή που τόσο επιθυμεί δεν έρχεται.

Γιατί όμως για κάποιους ανθρώπους φαντάζει τόσο εύκολο και για άλλους είναι σχεδόν ακατόρθωτο το να αλλάξουν το σώμα τους; Τι φταίει τελικά;

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

 

Το podcast και η σελίδα Φάε τη σοκολάτα σου έχουν πλέον επίσημη σελίδα στο patreon και μπορείς να γίνει υποστηρικτής και να διαλέξεις ανάμεσα στα καλούδια που έχω ετοιμάσει εκεί. Το λινκ θα το βρεις στις σημειώσεις της εκπομπής. Μπορείς όμως να δείξεις την αγάπη σου και με ένα απλό share ή και ένα review σε όποια εφαρμογή κι αν βρίσκεσαι. Θα σου χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη!

Αν αισθάνεσαι πως το περιεχόμενο είναι χρήσιμο για σένα ή τους αγαπημένους σου, μοιράσου το μαζί τους, έλα μια βόλτα από το patreon, και φυσικά μη διστάσεις να κάνεις follow ή subscribe στο podcast σε όποια εφαρμογή κι αν ακούς.

Επίσης, θα με βρεις στο facebook στη σελίδα Φάε τη σοκολάτα σου, όπου μπορείς βρεις άρθρα, συνεντεύξεις και άλλο υλικό που στόχο έχει να σε εμπνεύσει και να σου δώσει τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να ξαναβρείς το παιδί που κρύβεις μέσα σου!

 

Το post "Πώς αλλάζει μια συνήθεια" δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη σελίδα Φάε τη σοκολάτα σου και το podcast Phyllisophies.

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features