Podchaser Logo
Home
Vad hände med bilen?

Vad hände med bilen?

Released Friday, 15th August 2014
Good episode? Give it some love!
Vad hände med bilen?

Vad hände med bilen?

Vad hände med bilen?

Vad hände med bilen?

Friday, 15th August 2014
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Anders Svensson, hade slagit ett rekord. Han hade spelat flest landskamper. Men inte flest av alla, bara flest på herrsidan, och för det fick han en bil av Svenska Fotbollsförbundet. Bilen blev sedan en symbol för det orättvisa fotbollssverige, där herrspelare belönas med bilar i direktsänd TV.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

VM-brons-medaljören och SM-guld-vinnaren 2013, Therese Sjögran, cruisar varje fredag i Malmö med sitt klubblag Rosengård FC i en bil hon betalar för själv. Vi tar med dig i bilen, skruvar upp volymen och känner på hur det är att cruisa med den spelar som spelat flest landskamper för Sverige, någonsin. Vad säger Therese själv om bildebatten?

Hör även vad VM-brons-medaljörerna Caroline Seger och Nilla Fischer säger om Zlatans uttalande om damfotboll? ”Det var det dummaste jag har hört” var Fischers kommentar under juldagen när Ibrahimovic skämtade om att ”den där damspelaren” kunde få en signerad cykel. Ett skämt, som tog fyr och ledde till flera dagars skriverier om hur det står till med jämställdheten inom svensk fotboll.

Vi tar reda på hur spelarna själva såg på den där händelsen och så ser vi vad som hänt efter det. Har det skett någon förändring hos Fotbollsförbundet? Har det påverkat spelarna?

Dessutom träffar två av Sveriges första damfotbollsspelare Kerstin Larsson, idag 73 år och Kerstin Johnsson 71år. Svenska fotbollsförbundet bildades 1904 men i över 60 år var fotbollen reserverad för män. Vid några tillfällen hölls uppvisningarmatcher med kvinnor som tilläts spela men aldrig organiserat. 

Först 1968 startade den första serien med damfotboll. Men det var inte i dom stora städerna som det hände - utan istället i små samhällen och byar i det så kallade tygriket runt Borås i Västergötland. 

Här ligger damfotbollens vagga i Sverige och det första laget hette Öxabäck. 

Programledare: Moa Svan 

Redaktion: Magnus Arvidsson reporter, Anna Åkerlund producent. 

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features