Podchaser Logo
Home
Εκλογές 2023 - Συμμετοχή ή Αποχή;

Εκλογές 2023 - Συμμετοχή ή Αποχή;

Released Friday, 5th May 2023
Good episode? Give it some love!
Εκλογές 2023 - Συμμετοχή ή Αποχή;

Εκλογές 2023 - Συμμετοχή ή Αποχή;

Εκλογές 2023 - Συμμετοχή ή Αποχή;

Εκλογές 2023 - Συμμετοχή ή Αποχή;

Friday, 5th May 2023
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Για άλλη μια φορά θα είμαι αναποφάσιστος μέχρι τέλους. Ή και όχι. Αν παρουσιαστεί ένα κόμμα που να μιλά για τη ρίζα των προβλημάτων και όχι για τα συμπτώματα ίσως το ξανασκεφτώ. Αλλά ποιον κοροϊδεύω; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Θέλω να τονίσω πως στο βίντεο δεν μιλώ για κάτι άλλο άλλο πέρα από τη δική μου, υποκειμενική άποψη για την διαδικασία των εκλογών και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί πως προτρέπω κάποι@ σε αποχή. Η δημοκρατία ανά τους αιώνες έχει δώσει στο ανθρώπινο είδος θετικά, αλλά και αρνητικά, όπως οι περισσότερές μας ανακαλύψεις/εφευρέσεις. Θεωρώ πως ο πολιτισμός μας είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο, άρα αν συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως είδος για αρκετές εκατοντάδες ακόμα χρόνια, θα ξεπεραστεί και θα αντιμετωπίζεται από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως κάτι πρωτόγονο, το οποίο "έπρεπε να υφίσταται" το είδος μας για μερικά χρόνια μέχρι επιτέλους να σοβαρευτούμε και να βρούμε τον δρόμο μας. Ίσως στην πορεία βέβαια (αυτο)καταστραφούμε, με ευθύνη συνολικά του ασταθούς μας πολιτισμού, αλλά αυτό θα το διαπιστώσουν οι μελλοντικοί άνθρωποι και όχι όσοι με διαβάζετε αυτή τη στιγμή.

Δεν έχω μίσος, ούτε πικρία πλέον για τη διαδικασία των εκλογών. Μου έχει μείνει μια απάθεια. Για ποιο λόγο; Πώς αλλιώς μπορώ να νιώσω, όταν στον πλανήτη εδώ και μερικούς μήνες η τεχνολογία και η επιστήμη γράφουν ιστορία με την τεχνητή νοημοσύνη να οργιάζει και να είναι το νούμερο ένα θέμα παντού, ενώ παράλληλα εμείς εδώ πρέπει να υποστούμε για πολλοστή φορά ανούσιες κοκορομαχίες με κενά λόγια από τους πολιτικούς; Χρειάζεται άμεσα να ανοίξει μια ευρεία, παγκόσμια συζήτηση για το πώς θα χειριστούμε την τεχνητή νοημοσύνη, πριν βρεθούμε σε μη αναστρέψιμες οδούς. Είναι ένα συγκλονιστικό εργαλείο και ειλικρινά νιώθω πως δεν είμαστε έτοιμοι να το χειριστούμε. Πότε ήμασταν όμως; Η ίδια μας η εξέλιξη είναι χαοτική, απρόβλεπτη, γι' αυτό και τόσο συγκλονιστική. Κάποια στιγμή όμως δεν πρέπει να ωριμάσουμε και να ελέγξουμε αυτά τα ξεσπάσματα που δημιουργούν τα νέα μας "παιχνίδια";

Ε πώς λοιπόν να πάω ρε παιδιά να ψηφίσω; Δεν έχει να κάνει με κάποιου είδους ψευδοελιτισμό, δεν έχω κάποια υπερ-γνώση, ούτε θεωρώ πως κάνω κάτι σπουδαίο. Έχω πολύ διαφορετική άποψη για το τι θα έπρεπε να μας απασχολεί ως ανθρωπότητα, δεν μπορώ άλλο να με ρωτάνε πού θα βρω τα λεφτά για να κάνουμε όσα λέω, ούτε πως δε θα γίνει τίποτα από όσα πιστεύω γιατί υπάρχει η "ανθρώπινη φύση", ούτε πως χρειαζόμαστε νέες δουλειές. Σας καλώ να κάνετε κι εσείς το νοητικό "κλικ", να δείτε τις δυνατότητες που έχουμε ως είδος: να γίνουμε οι ίδιοι οι Θεοί μας, να ελέγξουμε επιτέλους τη Γη, όχι ως δυνάστες και καταστροφείς, αυτό το κάνουμε μέχρι σήμερα, αλλά ως δημιουργοί ενός αληθινού Πλανητικού πολιτισμού. Ενός Πολιτισμού Τύπου 1.

(00:00) - Ανώνυμη Επιστολή Αγαναχτισμένου Γονιού και η απάντησή μου(02:18) - Απέχω ή μένω Αναποφάσιστος;(03:51) - Αρνητικά στοιχεία της Δημοκρατίας. (05:38) - Τα Χαρακτηριστικά ενός νέου, καλύτερου Συστήματος λήψης αποφάσεων.(06:39) - Γιατί θα μείνω Αναποφάσιστος μέχρι το τέλος;(09:06) - Δεν πιστεύω πως κάνω κάτι σπουδαίο με την Αποχή.(09:43) - Εκλογικό σύστημα - άλλη μια Απόδειξη της Σαπίλας(10:27) - Επίλογος

Μη λαμβάνετε ως δεδομένα ή απόλυτες αλήθειες όσα λέω. Κάντε την έρευνά σας για οτιδήποτε δε σας κάθεται καλά και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Διαδικτυακή κοινότητα διαμόρφωσης ιδεολογίας, με στόχο την επιτάχυνση της μετάβασης σε Πολιτισμό Τύπου 1.

Όλοι οι σύνδεσμοι: https://linktr.ee/politismos1

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features