Podchaser Logo
Home
Είναι ηθικό ο πλούτος να μας προσφέρει περισσότερα; (CHAT GPT)

Είναι ηθικό ο πλούτος να μας προσφέρει περισσότερα; (CHAT GPT)

Released Friday, 26th May 2023
Good episode? Give it some love!
Είναι ηθικό ο πλούτος να μας προσφέρει περισσότερα; (CHAT GPT)

Είναι ηθικό ο πλούτος να μας προσφέρει περισσότερα; (CHAT GPT)

Είναι ηθικό ο πλούτος να μας προσφέρει περισσότερα; (CHAT GPT)

Είναι ηθικό ο πλούτος να μας προσφέρει περισσότερα; (CHAT GPT)

Friday, 26th May 2023
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Αυτό είναι άλλο ένα βίντεο που θα προστεθεί στη σειρά με τις συνομιλίες που έχω κάνει με το CHAT GPT. Σήμερα θα μιλήσουμε σχετικά με το κατά πόσο είναι ηθικό να ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία το πόσο χρήμα έχει κάποιος αποτελεί μέσο για μεγαλύτερη ελευθερία, περισσότερη εξουσία και ικανοποίηση. Στην πρώτη μου ερώτηση η τεχνητή νοημοσύνη απάντησε πως έχει να κάνει με τον τρόπο που το βλέπει ο καθένας, από την οπτική μας δηλαδή: κάποιοι το βλέπουν έτσι και άλλοι αλλιώς. Όταν όμως μετά ρώτησα ποια θα πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά μιας ηθικής κοινωνίας η απάντηση είχε χαρακτηριστικά που μου φάνηκαν αντικειμενικά, ανάμεσα στα οποία ήταν και το να μην προωθούνται ανισότητες λόγω πλούτου.


Σαν λοιπόν κατά κάποιον τρόπο να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας στην κοινωνία που ζούμε. Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει πως ναι εγώ; Είμαι 100% υπέρ των ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων για όλους! Δε νομίζω για παράδειγμα να το αρνείται αυτό κάποιος πολιτικός! Προς Θεού!! Ωστόσο, η απόλυτη παράνοια έρχεται όταν ΣΤΗ ΡΙΖΑ του όλου συστήματος είναι το ότι πρέπει να παράγεις και ότι όλες οι πόρτες στη ζωή, ανοίγουν με το χρήμα. Δεν θα πεθάνεις σε κάποιο ράντσο αν έχεις χρήμα, ούτε θα τρέχεις σε έναν δικηγοράκο της σειράς αν μπλέξεις με τον νόμο. Θα πας στους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ, έτσι δεν είναι; Ούτε θα έχεις ένα απλό, συνηθισμένο αυτοκίνητο. Θα έχεις το ΚΑΛΥΤΕΡΟ!! Βίλα με θέα, χρυσά ρολόγια και ούτω καθεξής. Κι εδώ για να μην παρεξηγηθώ, μια κωλο-ζωή έχουμε να ζήσουμε όλοι μας. Εφόσον η κοινωνία είναι φάση το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, προσωπικά δε μπορώ να ρίξω ευθύνη σε κανέναν άνθρωπο, παρά μόνο στο άδικο παιχνίδι που όλοι παίζουμε, δηλαδή στο οικονομικό μας σύστημα. Γνωρίζω πως εδώ θα διαφωνήσετε μαζί μου πολλοί - ξέρω πως σας αρέσει να μυρίζει ο αέρας ΕΝΤΑΣΗ: Αυτός φταίει! Να πάει φυλακή ο ένας! Όχι, ο άλλος! να κρεμάσουμε τους τάδε, όχι όχι, τους άλλους! Και να τους κόψουμε τα αυτιά, όχι όχι τη μύτη! :) Επειδή όμως κάπου εδώ νομίζω πως ξεφεύγουμε αρκετά, θα αφήσω αυτό το θέμα για ένα από τα επόμενα βίντεο. Ας πάμε να διαβάσουμε τον διάλογο για να βγάλετε κι εσείς τα δικά σας συμπεράσματα.


Αν σας αρέσει το περιεχόμενο του καναλιού κάντε like και εγγραφή. Αν σας άρεσε το βίντεο στείλτε το σε κάποιον άλλο εγκέφαλο που ξέρετε πως θα το βρει ενδιαφέρον! Καλή συνέχεια, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα... Ή και όχι!! Αν θέλετε να τα πούμε πιο σύντομα, εγώ εδώ είμαι: βάλτε ένα ακόμα βίντεο ενώ παίζετε ΤΕΤΡΙΣ.


(00:00) - Εισαγωγή

(01:59) - Είναι ηθικό κάποιοι άνθρωποι να έχουν πλεονέκτημα λόγω πλούτου;

(03:43) - Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας ηθικής κοινωνίας;

(06:21) - Επίλογος


Μη λαμβάνετε ως δεδομένα ή απόλυτες αλήθειες όσα λέω. Κάντε την έρευνά σας για οτιδήποτε δε σας κάθεται καλά και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Διαδικτυακή κοινότητα διαμόρφωσης ιδεολογίας, με στόχο την επιτάχυνση της μετάβασης σε Πολιτισμό Τύπου 1.

Όλοι οι σύνδεσμοι: https://linktr.ee/politismos1

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features