POSTPATRIARKATET

A Society and Culture podcast
Good podcast? Give it some love!
Reviews
Creators
Lists
Du har verkligen kommit rätt om man säger så. Natashja ”Lady Dahmer” Blomberg bjuder in till en revolution och det dröjer inte länge innan du är övertygad. Ta av dina rosafärgade glasögon, bränn bh'n och lyssna när Lady Dahmer berättar hur det ligger till. Hon är en nagel i ögat på könsmaktssamhället och en spark i pungen på patriarkatet. Henne blir du snart kär i!

Recent Episodes

Orakade manshatare - #35
Orakade manshatare - #35
Varför är feminister sådana bittra jävlar? Har de fått för lite kuk? Är det kvinnor som är problemet i världen? Ja så låter det ju ibland när feminister frågar om inte män bara kan sluta mörda och våldta men här får ni lite mer matnyttig information om hur det egentligen ligger till och varför vi kommit att tro att män jobbar hårdare än kvinnor när det egentligen är tvärtom.Hjälper det verkligen att sitta och tjafsa på internet? Ja det gör det säger vår postpatriarkala hjältinna Natashja och sätter sig ner för att samtala med nyfödda internetaktivisten Fayme Elmén för att snacka om manshat, kvinnohat, tjatsex och jämställdhet.Den stora frågan är: Varför är män så jävla dumma i huvudet?
Kolonisera mera - #34
Kolonisera mera - #34
Här kommer två vita riddare inklampande. Eller ska jag kanske säga kolonisatörer? Resan går ju ständigt till Afrika, denna kontinent som fortfarande är målet för inte bara vårt utarmande utan också vår åh så felplacerade välvilja. Bör man åka till fattiga områden och ”styra upp”? Vad har volontärturismen för konsekvenser egentligen? Är adoption bra? Är det verkligen ok att ta kort på andras barn utan att fråga?Våra patriarkala hjältinnor tar sig an ett omdebatterat ämne: White Saviourism. Vad fan betyder det, kanske nån undrar så häng med så får ni svaret. De pratar om kändisar som åker på voluntärresor och sätter sig i berättelsens mitt, de pratar om barnhandel och exploatering, om barns behov och utsatthet, om rasism och om den fortfarande pågående koloniseringen av bland annat just Afrika.
Det sexiga barnet - #33
Det sexiga barnet - #33
Varför klär sig barn som slampor? Vill barn vara sexiga? Skämt åsido, sexualiseringen av flickorna börjar med kläderna som vi envisas trycka på dem redan från start. De ska vara små kopior av mamma och lär sig tidigt att knullbarhet är viktigt. Blir du provocerad? Bra! Låt dig provoceras, men provoceras av faktumet snarare än ordvalet för vi har en jävla epidemi i våra händer.Men var går gränsen för hur mycket man får styra flickornas utseende? Våra postpatriarkala hjältinnor funderar lite på hur man som god feminist kan skydda döttrarna utan att agera antifeministiskt och skammande. Kan man förbjuda korta kjolar och samtidigt lära dem att man får klä sig som man vill? Natashja erkänner att hon skulle känna sig misslyckad som förälder om hennes dotter ville göra ingrepp. Men hu gör man? Finns det några svar? Häng med så får ni kanske veta svaret.
Who's On This Podcast
We don't know anything about the creators of this podcast yet. You can add them yourself so they can be credited for this and other podcasts.
What People Are Saying
This podcast hasn't been reviewed yet. You can add a review to show others what you thought.

Mentioned In These Lists

There are no lists that include "POSTPATRIARKATET". You can add this podcast to a new or existing list.
Rate Podcast
Podcast Details
Started
Aug 31st, 2017
Latest Episode
Dec 14th, 2018
Release Period
Weekly
No. of Episodes
35
Avg. Episode Length
About 1 hour

Podcast Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.