Podchaser Logo
Home
Un Ple de Sitges de gairebé 7 hores aprova l’ordenança dels habitatges d’ús turístic

Un Ple de Sitges de gairebé 7 hores aprova l’ordenança dels habitatges d’ús turístic

Released Thursday, 1st July 2021
Good episode? Give it some love!
Un Ple de Sitges de gairebé 7 hores aprova l’ordenança dels habitatges d’ús turístic

Un Ple de Sitges de gairebé 7 hores aprova l’ordenança dels habitatges d’ús turístic

Un Ple de Sitges de gairebé 7 hores aprova l’ordenança dels habitatges d’ús turístic

Un Ple de Sitges de gairebé 7 hores aprova l’ordenança dels habitatges d’ús turístic

Thursday, 1st July 2021
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Story 448835620

L’Ajuntament de Sitges va viure aquest 30 de juny un dels plens més llarg del que portem de legislatura. La sessió, de nou telemàtica, es va allargar gairebé set hores. Entre els punts més destacats hi havia l’aprovació definitiva de l’ordenança municipal dels habitatges d’ús turístic. Junts per Sitges, Ciutadans i el regidor Nacho Rubí es van oposar al punt, després d’un debat sobre la defensa de l’activitat legal, el control dels pisos il·legals, i les molèsties als veïns.

El Ple va aprovar la reincorporació de Sitges al Consorci per a la TDT Garraf, el que ha de permetre un estalvi que, en no ser quantificat, va generar dubtes de diversos grups. A més, Junts per Sitges va apel·lar per no perdre la marca històrica de Maricel TV. Els regidors també van aprovar la declaració de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat i l’Arquebisbat de Barcelona com a entitats de caràcter social, per tal que Caritas es pugui acollir a bonificacions dels tributs municipals, i la modificació de les taxes d’estacionament, que canvien el sistema de carrers a zones, i incorporen el concepte de zona verda, gratuïta per a residents.

La sessió incorporava diversos punts relacionats amb la plantilla municipal, especialment l’actualització de la valoració dels llocs de treball municipals, i també va aprovar les bases reguladores del procediment per atorgar subvencions a projectes d’educació per a la justícia global. Tots els regidors es varen afegir a la declaració del Casino Prado Suburense com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), el que suposarà la seva inscripció al catàleg del patrimoni cultural català. L’aprovació del projecte de reforma de les dues plantes superiors de l’Escola d’Adults va permetre a l’alcaldessa, a preguntes de l’oposició, d’explicar que Ràdio Maricel no tornarà a les dependència del carrer Sant Honorat, sinó que s’ampliaran els estudis de la darrera planta de l’Ajuntament. 

Pel que fa a les mocions, la que presentaven Comuns Verds per una pirotècnia respectuosa i segura que protegeixi persones i animals sensibles al soroll va generar un cert debat entre tradicions i drets, i va ser finalment rebutjada. En canvi, va prosperar la moció de Junts per Sitges a petició de l’ANC per fer els pagaments dels impostos estatals a l’Agència Tributària de Catalunya, després de la incorporació d’una esmena per salvar l’advertiment que havia fet el secretari en un informe. També es van presentar una moció conjunta sobre la prohibició de les armes nuclears i una dels Comuns Verds per la igualtat de drets de persones LGTBI, que varen ser aprovades per unanimitat, i una altra de Ciutadans de rebuig als indults, que va ser rebutjada després d’un llarg debat. Finalment, Ciutadans va veure aprovada la moció que presentava per la instal·lació de màquines d’envasos amb incentiu.

El ple va donar compte de la marxa d’Ignasi Rubí de Nou Horitzó, i la seva consideració com a regidor no adscrit. Comuns Verds, Ciutadans i Junts van demanar que se’l convidés a participar de les Juntes de Portaveus, però Luis Miguel García va apel·lar al ROM per no fer-ho. Finalment, l’alcaldessa va informar que l’Ajuntament ja ha abonat el deute de 3,2 milions d’euros a Caixabank del Consorci del Club Natació, amb el que el deute queda eixugat.

Escolteu el debat sobre els Habitatges d’Ús Turístic

http://continguts.radiomaricel.cat/continguts/2021/06/30/huts_30062021.mp3

Escolteu el debat sobre la moció per una pirotècnia respectuosa i segura

http://continguts.radiomaricel.cat/continguts/2021/06/30/pirotecnia_30062021.mp3

Escolteu el ple sencer

http://continguts.radiomaricel.cat/continguts/2021/06/30/ple_30062021.mp3

L'entrada Un Ple de Sitges de gairebé 7 hores aprova l’ordenança dels habitatges d’ús turístic ha aparegut primer a Ràdio Maricel de Sitges. 107.8 FM.

radiomaricel?d=yIl2AUoC8zA radiomaricel?d=qj6IDK7rITs radiomaricel?d=7Q72WNTAKBA

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features