Podchaser Logo
Home
Ce înseamnă noul decret de recrutare semnat de Vladimir Putin

Ce înseamnă noul decret de recrutare semnat de Vladimir Putin

Released Tuesday, 2nd April 2024
Good episode? Give it some love!
Ce înseamnă noul decret de recrutare semnat de Vladimir Putin

Ce înseamnă noul decret de recrutare semnat de Vladimir Putin

Ce înseamnă noul decret de recrutare semnat de Vladimir Putin

Ce înseamnă noul decret de recrutare semnat de Vladimir Putin

Tuesday, 2nd April 2024
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutările militare de primăvară, convocând 150.000 de cetățeni în cadrul serviciului obligatoriu. În iulie, camera inferioară a Parlamentului Rusiei a votat pentru a crește vârsta maximă la care bărbații pot fi înrolați, de la 27, la 30 de ani. Teoretic, recruții n-ar trebui trimiși pe frontul din Ucraina, dar comentatorii au semne de întrebare.

După cum notează The Guardian, ”proiectul de lege vine în timp ce Moscova încearcă să-și reînnoiască forțele pe prima linie în Ucraina fără a recurge la o altă mobilizare – un pas pe care Kremlinul l-a făcut în septembrie anul trecut și care s-a dovedit nepopular.

Serviciul militar obligatoriu este de multă vreme o problemă sensibilă în Rusia, unde mulți bărbați fac tot posibilul pentru a evita să li se înmâneze actele de recrutare în timpul perioadelor de convocare, de două ori pe an.

Recruții nu pot fi dislocați în mod legal pentru a lupta în afara Rusiei și au fost, teoretic, scutiți de mobilizarea din septembrie – deși unii au fost trimiși pe front din greșeală”.

The Mirror amintește că toți bărbații din Rusia au deja obligația să facă un serviciu militar de un an, sau o pregătire echivalentă în timpul învățământului superior, de la vârsta de 18 ani. În iulie, camera inferioară a parlamentului rus a votat pentru creșterea vârstei maxime la care bărbații pot fi înrolați de la 27 la 30 de ani și noua legislație a intrat în vigoare la 1 ianuarie.

Acum, un document postat pe site-ul Kremlinului arată că Putin dorește să adauge forțelor sale mai mulți oameni. Recrutarea vine în timp ce Germania dezbate dacă să reintroducă recrutarea militară, ca parte a unor eforturi mai ample de a face națiunea „pregătită de război”.

„Rusia poate să absoarbă pierderile”

Ziarul german Munchener Merkur, preluat de Courrier International, citează un raport al Ministerului ucrainean al Apărării de miercuri (27 martie) potrivit căruia armata rusă a pierdut 1.030 de soldați într-o singură zi. Ucraina estimează pierderile totale ale Rusiei la aproape 440.000 de soldați. Ministerul britanic al Apărării, pe de altă parte, estimează că aproximativ 355.000 de soldați ruși au fost fie uciși, fie răniți. În general, cifrele nu pot fi verificate independent.

Ziarul belgian La Libre observă că Ministerul Apărării din Rusia a publicat și documentul care reglementează eliberarea persoanelor al căror serviciu militar de bază a fost efectuat. Acești soldați se pot înregistra pentru a lupta în Ucraina. Observatorii presupun că autoritățile exercită presiuni puternice asupra acestora pentru a semna un astfel de contract.

Kyiv Independent estimează că Rusia mobilizează probabil aproximativ 30.000 de oameni în fiecare lună, potrivit raportului din 30 martie al Ministerului Apărării din Regatul Unit.

Aceste cifre coincid cu cele ale serviciului de informații militar al Ucrainei (HUR) anunțate la mijlocul lunii ianuarie. Rusia mobilizează zilnic aproximativ 1.000-1.100 de recruți, potrivit șefului adjunct al serviciilor de informații militare ucrainene, Vadym Skibitsky.

„(Rusia) poate să absoarbă pierderile și să continue atacurile care vizează epuizarea forțelor ucrainene”, se arată în raportul britanic.

Superioritatea armamentului și echipamentului le permite forțelor ruse să mențină un avantaj în războiul împotriva Ucrainei, mai susține Ministerul Apărării din Marea Britanie, potrivit publicației din Kiev.

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features