Podchaser Logo
Home
Există un preț pentru retragerea lui Piedone? Alegerea lui Ciolacu (SpotMedia)

Există un preț pentru retragerea lui Piedone? Alegerea lui Ciolacu (SpotMedia)

Released Friday, 26th April 2024
Good episode? Give it some love!
Există un preț pentru retragerea lui Piedone? Alegerea lui Ciolacu (SpotMedia)

Există un preț pentru retragerea lui Piedone? Alegerea lui Ciolacu (SpotMedia)

Există un preț pentru retragerea lui Piedone? Alegerea lui Ciolacu (SpotMedia)

Există un preț pentru retragerea lui Piedone? Alegerea lui Ciolacu (SpotMedia)

Friday, 26th April 2024
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Ar trebui să fie armata obligatorie în România? Ce spun președinții de tineret din partide (HotNews.ro) - „Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei (Libertatea) - Bilanțul influenței statelor la nivel european: România – în Top 5 ca ”agent de putere” în PE. Dar are și chiulangii de top(CursDeGuvernare)

Există un preț pentru retragerea lui Piedone? Alegerea lui Ciolacu (SpotMedia)

Dl Nicușor Dan și susținătorii domniei sale au toate motivele să se roage ca dl Piedone să nu se retragă din cursa pentru Capitală. Și asta din mai multe motive. Unele de-a dreptul matematice, scrie Ioana Ene Dogioiu.

Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone împart, în linii mari, același bazin electoral. Până la intrarea dnei Firea în luptă, Piedone lua cea mai mare parte din el, pentru că dl Cîrstoiu nu avea aderență în acea zonă. Dna Firea își ia înapoi mare parte din electoratul pesedist, suficient cât Piedone să nu mai aibă nicio șansă reală la locul I.

Jurnalista SpotMedia nu crede că Piedone și, mai ales patronul său politic, Dan Voiculescu, sunt atât de naivi încât să creadă că mai are o șansă reală să câștige 

Evident că miza pentru Dan Voiculescu, am mai spus-o, nu este neapărat Primăria generală. Miza cea mare este ridicarea scorului PUSL pentru parlamentare.

Cu un Piedone activ și exotic, suit pe toate ecranele, sigur că partidul până acum absolut obscur capătă o mare vizibilitate și își poate amplifica scorul, în primul rând în București, dar și la nivel național. PUSL a ajuns în București la 12%, cu doar 3 procente în urma PNL.

Deci, în mod evident, există un singur preț pentru care Piedone poate s-ar retrage, dar nu unul personal. Cel mai probabil prețul ar include o alianță electorală pentru alegerile din toamnă, cu care PSD să tracteze PUSL în Parlament cu un număr de locuri cu mult mai mare decât ar putea obține partidul doar prin creșterea asigurată de Piedone și Antene.

Dacă Piedone nu se va retrage, este pentru că Marcel Ciolacu a ales așa.

 

„Să ne asumăm să fim și bărbați”. Ar trebui să fie armata obligatorie în România? Ce spun președinții de tineret din partide (HotNews.ro)

HotNews.ro a realizat o serie de mini-interviuri video cu liderii partidelor de tineret PSD, AUR, USR, Forța Dreptei, PMP și UDMR, despre acțiunile politice ale organizațiilor cu impact asupra tinerilor din România. Jurnalista HotNews.ro Alexandra Nistor a abordat teme de interes pentru publicul tânăr, precum armata obligatorie, traficul de droguri, condiții în căminele studențești, LGBTQ, măsuri politice adoptate în ultimul an și sfaturi în vederea celor patru runde de alegeri de anul acesta. Puteți citi astăzi primul articol din această serie.

Ar trebui să fie armata română obligatorie? Au răspuns liderii filialelor de tineret ai PSD, AUR, USR, UDMR, PMP și Forța Dreptei.

Răzvan Biro, liderul organizației de tineret AUR, crede că tinerii ar trebui să facă armata: „să creștem într-un climat în care să ne asumăm să fim și bărbați”. De cealaltă parte, liderul de la tineretul PMP, Marius Lucian Lupu, consideră că „armata ar trebui să fie exclusiv alcătuită din profesioniști”.

 

„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei (Libertatea)

În conturile PNL au intrat în 2023 aproximativ 10,5 milioane de lei din donații, cotizații și activitățile financiare ale partidului, o sumă de șapte ori mai mică față de cei 74,9 milioane de lei primiți ca finanțare de la stat, prin intermediul Autorității Electorale Permanente (AEP).

Din cei 74,91 de milioane primiți în 2023 de PNL de la stat, ca subvenție politică, liberalii au cheltuit 72,77 de milioane. Majoritatea banilor, aproximativ 45 de milioane de lei, au mers pentru „cheltuieli pentru presă și propagandă”.

Și PSD a prezentat Autorității Electorale Permanente situația privind finanțarea partidului din diferite tipuri de fonduri, date care au fost publicate în Monitorul Oficial. În timp ce cuantumul sumei primite de PSD de la stat, ca subvenție, se ridică la 88,36 de milioane de lei, totalul celorlalte surse de venituri este de doar 12,18 milioane de lei.

Mai mult în Libertatea.

 

Bilanțul influenței statelor la nivel european: România – în Top 5 ca ”agent de putere” în PE. Dar are și chiulangii de top. Mișcările care au remodelat grupurile parlamentare (CursDeGuvernare)

Mandatul Parlamentului European, început cu 751 de reprezentanți aleși din 28 de țări, se încheie după cinci ani complicați cu doar 705 reprezentanți din 27 de țări membre.

În vremuri mai calme, ieșirea Regatului Unit din bloc ar fi fost evenimentul principal al acestui mandat. Cu toate acestea, după cum a admis chiar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Brexit a fost uitat din cauza războiului, crizei costului vieții, trecutei pandemii globale și, nu în ultimul rând, legislației conflictuale a Green Deal.

Politico a analizat activitatea Parlamentului European, iar CursDeGuvernare preia informațiile principale.

România – în Top 5 ca ”agent de putere” în PE.

Între cei mai apreciați și influenți europarlamentari români se numără, ca efect al activităților din Parlamentul European, Siegfried Mureșan, Marian Jean Marinescu, Dragoș Pîslaru, Victor Negrescu și Dragoș Tudorache.

Conform statisticii privind prezența la vot, doi europarlamentari români se află în top 10 absenți la voturile din PE.

Pe locul doi- întrecut doar de un europarlamentar grec condamnat la închisoare în 2021 – se află Claudiu Manda (PSD), absent la 43,6% dintre voturile organizate în Parlamentul European. Pe locul 5, Rareș Bogdan (PNL) absent la 32,8% dintre voturile din PE.

Ambii se află din nou pe lista comună a Coaliției pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, ambii pe poziții eligibile.

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features