Podchaser Logo
Home
Södermalm Noir

Joseph Pollack

Södermalm Noir

A weekly Fiction and Drama podcast
Good podcast? Give it some love!
Södermalm Noir

Joseph Pollack

Södermalm Noir

About
Södermalm Noir

Joseph Pollack

Södermalm Noir

A weekly Fiction and Drama podcast
Good podcast? Give it some love!
Rate Podcast

Södermalm Noir är en fiktiv podcast om mord och mysterier i ett alternativt Södermalm som är skriven och inspelad av Joseph Pollack.

Podcasten utspelar sig i en sammanlänkad värld, men med olika handlingar varje säsong som utspelar sig under olika tidsperioder. Största inspirationerna är TV-serierna Twin Peaks, Riket, datorspelet Unavowed, boken Fevre Dream och Stanley Kubrick-filmer.

Säsong 1 "Mystiska Malcolm" (utspelar sig 1964) handlar om detektiven Malcolm som försöker rädda en ung kindappad tjej men blir slagen i huvudet av förövaren. Han inser sedan att kidnappningen är en del av något mycket större.

Säsong 2 "Docklands" (utspelar sig 1996) handlar om Rakel Pevsner som är en ecstasy-dealer på technoklubben Docklands. Efter en blöt utekväll vaknar hon bredvid två lik och har ingen aning om hur hon hamnade där.

Säsong 3 "Den gamla ondskan" (utspelar sig 1913) Handlar om Ylva Sjöholm och detektiven Hans Schmidt. Efter en festmåltid på Erstagatan försvinner en högt uppsatt person. Hans Schmidt, Tysklands skickligaste detektiv skickas upp från Berlin för att reda ut vad som har hänt.

Säsong 4 "Nazister och ännu värre ondska"(utspelar 1942) Handlar om Kurt Jensen som skickats ut som soldat i andra världskriget. Hans pluton hamnar i en fälla av nazisterna, men de lyckas fly till ett slott där familjen Van Lynden välkomnar dem. Men kan ett mörkare öde vänta där?

Säsong 5 "Sekten i förenta staterna" (utspelar sig 1970). Vi stiftar åter bekantskap med Susanna Vrange från säsong 1 som numera bor i San Francisco där hon arbetar som polis. Hon hör talas om mord i Minnesota som påminner om de som skedde i säsong 1. Hon bestämmer sig för att ta sig dit och hamnar i den svenskättade byn Year Village som styrs av den karismatiska "mästaren".

Logotyp: Erik SvetoftVinjett: Epilog av Jonas Kullhammar Klippare S01: Anton AnderzénKlippare S02: Calle NilssonKlippare S03-: Fredric MolanderSkådespelare S04: Angelina Werner, Benjamin Löfquist och Sebastian From.Skådespelare S05: Rebecca Tenor, Benjamin Löfquist, Sebastian From och Sofia Colling.

Show More

Creators & Guests

We don't know anything about the creators of this podcast yet. You can so they can be credited for this and other podcasts.

Podcast Reviews

This podcast hasn't been reviewed yet. You can to show others what you thought.

Mentioned In These Lists

There are no lists that include "Södermalm Noir". You can add this podcast to a new or existing list.

Host or manage this podcast?

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.

Podcast Details

Created by
Joseph Pollack
Podcast Status
Idle
Started
Apr 29th, 2020
Latest Episode
Mar 1st, 2023
Release Period
Weekly
Episodes
51
Avg. Episode Length
23 minutes
Explicit
Yes
Language
English

Podcast Tags

This podcast, its content, and its artwork are not owned by, affiliated with, or endorsed by Podchaser.
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features