Podchaser Logo
Home
#Socialkotcast S01E08: hoe een kledingboetiek de online shift heeft doorgemaakt

#Socialkotcast S01E08: hoe een kledingboetiek de online shift heeft doorgemaakt

Released Wednesday, 5th May 2021
Good episode? Give it some love!
#Socialkotcast S01E08: hoe een kledingboetiek de online shift heeft doorgemaakt

#Socialkotcast S01E08: hoe een kledingboetiek de online shift heeft doorgemaakt

#Socialkotcast S01E08: hoe een kledingboetiek de online shift heeft doorgemaakt

#Socialkotcast S01E08: hoe een kledingboetiek de online shift heeft doorgemaakt

Wednesday, 5th May 2021
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

WeekendMode staat in Koksijde en omstreken bekend als een gezellige boetiek met een tot in de puntjes uitgewerkte service, een kledinglijn helemaal in teken van de laatste trends, én een winkel met naam en faam op sociale media. En daar willen wij van Someflex graag het fijne van weten.

“WE HEBBEN STEVIG INGEZET OP HET UITBOUWEN VAN EEN WEBSHOP VIA SOCIALE MEDIA, EN DAAR PLUKKEN WE NU DE VRUCHTEN VAN.”

Je zou kunnen denken dat de sociale mediakanalen van een kledingboetiek enkel dienst doen als online etalage. Maar bij WeekendMode is dat niet het geval, zegt Patricia: “Wij gebruiken onze kanalen (voornamelijk Facebook & Instagram) niet enkel als online etalage. Uiteraard is dat een must, zeker in deze tijden. Daarnaast worden de sociale mediakanalen ook gebruikt om conversie te creëren. We hebben stevig ingezet op het uitbouwen van een webshop via sociale media, en daar plukken we nu de vruchten van”. Maar hoe hebben ze dat nu exact gedaan? Eerst en vooral door een productencatalogus toe te voegen op Facebook. Daarnaast is WeekendMode ook gekend om de livesessies en video’s die ze voorzien op hun sociale media: “Niet alleen is het opnemen van die video’s en livesessies heel erg leuk om te doen. We merken ook dat onze klanten via zo’n video’s inspiratie krijgen én gericht komen shoppen in onze winkel. Zo hebben ze ons bijvoorbeeld een merk zien aanraden, en daar komen ze dan vol enthousiasme op af om zelf zo’n exemplaar te bemachtigen. Zo merken we wel degelijk resultaat, en da’s altijd mooi om te zien”, aldus Patricia.

“WE ZIJN BLIJ DAT WE MEE OP DE TREIN VAN SOCIALE MEDIA ZIJN GESTAPT, EN IK VERWACHT IN DE TOEKOMST DAT DE GANG VAN ZAKEN NIET SNEL ZAL WIJZIGEN.”

Naar de toekomst toe verwachten ze bij WeekendMode dezelfde trend, die we vandaag de dag kennen, te blijven zien. Namelijk: de combinatie van een online en fysieke winkel. De klant zal via sociale media eerst voor zichzelf bepalen waar ze willen winkelen voor welke kledij. En dat ziet Patricia zeker zitten: “Dat we daar nu al volop op inzetten geeft ons wel een extra troef. We zijn blij dat we mee op de trein van sociale media zijn gestapt, en ik verwacht in de toekomst dat de gang van zaken niet snel zal wijzigen”. Daar is Patricia van WeekendMode dan ook terecht heel erg trots op: “Ja, we zijn toch wel echt trots op het feit dat we zeer snel hebben beslist om fors in te zetten op sociale media. En daarvoor hebben we heel wat zaken moet leren. We hebben veel geduld moeten uitoefenen en vooral blijven volhouden. Maar een aantal jaren later kunnen we echt spreken van fans van onze pagina’s en onze winkel. En dat doet deugd”, zo zegt Patricia.

In haar tips legt Patricia vooral de focus op het aanwezig zijn op sociale media, en hoe je dat het best kunt doen: “Wij merken dat video’s maken echt een boost heeft betekend voor onze kanalen. Mijn tip is dan ook om daar zeker mee aan de slag te gaan. Het spreekt ontzettend tot de verbeelding, en het feit dat je de gezichten van het bedrijf inzet, zorgt voor een connectie tussen de winkel en de klant. En daarnaast wil ik verkopen via livestreams ook absoluut aanraden. Het vraagt wel wat capaciteit, maar het is de moeite zeker en vast waard.” aldus Patricia.

“HET IS ABSOLUUT MEDE DOOR SOMEFLEX DAT WE STAAN WAAR WE NU STAAN OP SOCIALE MEDIA.”

Tot slot werpt Patricia van WeekendMode ook graag een bloemetje naar Someflex: “Het is absoluut mede door Someflex dat we staan waar we nu staan op sociale media. Dankzij het platform zijn we mee met alle trends en nieuwigheden, de snacks helpen ons ook enorm om zaken uit te proberen, en dankzij de community zijn we altijd snel geholpen als we vragen hebben.”, zo sluit Patricia af.

Dankjewel Patricia voor de inspirerende babbel!


Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features