Episode from the podcastSpejderliv

17. Spejderne kommer til Danmark IV: Den store Spejderstrid

Released Monday, 24th February 2020
Good episode? Give it some love!
Rektor Hartvig-Møller har fået nok af den evige fløjkrig i DDS. Han bliver passiv, og bruger energien på sin skole i Hellerup. Militær-fløjen har vundet og Ritmester Lembcke er nu i sandhed Spejderchef.

Uden indre fjender, begynder Lembcke at bekæmpe de ydre. Han erklærer krig mod konkurrenterne fra KFUM-Spejderne. De grønne er officielt set slet ikke et spejderkorps mere, og midt i alt dette, tvinger sygdom deres standhaftige leder Jens Grane til at trække sig fra sin ledende rolle

Men Lembcke starter også en krig imod det bestående samfund. Han vil af med egoisme, med parlamentarisme og i det hele taget mennesker der anskuer verden på en anden måde end Ritmesteren.

Lembckes berømte charme har ført ham vidt. Han imponerer Verdensspejderchefen og omgås igen med Kongehuset. Men hans politiske ambitioner, og gradvist mere meglomane visioner om at genføde Danmark, begynder at møde modstand.

Midt i hele suppedasen bliver Danmark vært for verdens hidtil største internationale spejderlejr. Den anden Verdensjamboree.

Vær en del af vores fællesskab på: https://www.facebook.com/spejderlivpodcast
Rate Episode
Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.