Podchaser Logo
Home
s01e03 – Знанието

s01e03 – Знанието

Released Tuesday, 10th March 2020
Good episode? Give it some love!
s01e03 – Знанието

s01e03 – Знанието

s01e03 – Знанието

s01e03 – Знанието

Tuesday, 10th March 2020
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Третият епизод от първи сезон е посветен на израстване чрез знанието в неговите два аспекта – това, което споделяме всички ние като общност и това, което учим, за да знаем и можем повече в професионален план 

Тайната на вечната младост е да се учи всеки ден нещо ново (Солон). Да се придобива ново знание е лично решение, което можем да реализираме чрез обучение или умението да се учим от колективния опит на местната ни общност. И информираните решения са красотата на свободния ни избор. 

Слушай отначало

Диалогът между всички нас има своята първа и основна тема – споделените пространства. Как ги планираме и реализираме. Участието на всички заинтересовани страни в този процес – граждани, бизнес, администрация – е ключово за постигане на конструктивни решения. 

image

Варна – дестинация на 4 сезона e концепция, с която са свързани редица политика за утвърждаване на града като целогодишен туристически избор. Историческият, културен, лечебен образ на Варна се допълва и от форумните формати, на които се обсъждат идеи, представят визии и дискутира в търсене на най-правилното решение. 

image

Архитект Любомир Георгиев е урбанист и е новият директор на столичното общинско предприятие “Софпроект-ОГП”. Това е организацията, която е правила последния Общ устройствен план на София и която подготвя следващия.  

Постигането на качество чрез взаимодействието между хората, използване на данни за вземането на решения и ефективното планиране, което спестява гасенето на пожари, са само част от темите, които могат да бъдат полезни при прилагането на модерен подход и за градоустройството на Морската столица. Чуйте цялото интервю в третия епизод на Varna Coast Cast. 

Към интервюто с Любомир

Практическият опит и притежанието на корпоративни рефлекси превръщат знанието във функционални умения. Диалогът с местният бизнес и възможността за реализация на новите умения са факторите, които аргументират решението за допълнителна или нова професионална квалификация. Защото да се запише и изкара курс е лесно, важно е обаче какво следва след това. 

image

Станислав Тодоров – Стан е съосновател на Advance Academy. Заедно с Адрияна Митева поставят началото на Академията през 2017 година. Днес тя е най-големият и модерен ИТ учебен център в Източна България, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение. В портфолиото са включени обучения за начинаещи и напреднали в няколко направления – Информационни технологии и Дигитален маркетинг, както и една от най-развитите STEM програми за деца от 1-ви до 12-ти клас. 

За промяната чрез израстване и пълната трансформация на професионалната кариера можете да чуете в интрвюто за третия епизод на Varna Coast Cast. 

Към интервюто със Станислав

Varna Coast Cast е аудио-програма за живота в Морската столица.  

С нов епизод всеки втори вторник от месеца.  

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features