Podchaser Logo
Home
Wie ben ik?

Wie ben ik?

Released Saturday, 26th March 2022
Good episode? Give it some love!
Wie ben ik?

Wie ben ik?

Wie ben ik?

Wie ben ik?

Saturday, 26th March 2022
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Identiteit is het idee van wie je bent. Of is het meer dan een idee? Onvrede kan te maken hebben met de beelden die een mens over zichzelf heeft. Alaeddine is een man, een Nederlander met een moslimachtergrond en wil graag iets positiefs bijdragen. Al die zaken brengen een hele wereld met zich mee. Problematisch wordt het pas als het veel energie kost om een beeld in stand te houden. Daardoor kan onvrede ontstaan.

Een beeld over jezelf, kun je loslaten. Maar het loslaten is vaak niet makkelijk. Het zorgt eerst voor onvrede. Als je erg van luxe houdt, een mooie auto bijvoorbeeld, dan doe je daar niet zomaar afstand van. Waar sta ik zelf voor? Waarom kijk ik zo naar mezelf? Dit soort vragen leiden een mens uit het keurslijf van een opgelegde identiteit.

Er komt een verhaal ter tafel over een goudsmid die wil leren mediteren. Zijn negatieve gevoelens loslaten lukt hem niet en hij krijgt een afkeer van de meditatie. Gelukkig is er wijze raad in de buurt en leert hij zijn onvrede om te vormen tot een inzicht over zichzelf.

---

Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/huisvanvrede/message

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features