Podchaser Logo
Home
In gesprek met Bete over racisme

In gesprek met Bete over racisme

Released Saturday, 13th June 2020
Good episode? Give it some love!
In gesprek met Bete over racisme

In gesprek met Bete over racisme

In gesprek met Bete over racisme

In gesprek met Bete over racisme

Saturday, 13th June 2020
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Welkom bij aflevering 5! In deze aflevering ga ik in gesprek met Bete van Meeuwen (www.instagram.com/betephotography/) over racisme. Bete zet zich sinds anderhalf jaar in voor de strijd tegen racisme en is op haar Instagrampagina erg actief om dat aan te pakken. N.a.v. de dood van George Floyd is er heel wat racisme aan het licht gebracht in onze samenleving (ook hier in Nederland) en Bete vond het tijd om al die verhalen en ervaringen met racisme te verzamelen op haar Insta (er zijn inmiddels ook plannen voor een boek!). Ik praat met haar over die ervaringen en wat voor impact die kunnen hebben op mensen van kleur. Volg haar zeker even op Instagram voor meer info en de ervaringen die zij deelt.

De link naar de petitie voor het verplicht behandelen van racisme in het onderwijs: www.petitie24.nl/petitie/3098/racisme-moet-verplicht-behandeld-worden-op-school ONDERTEKEN 'M!

Besproken boeken aanraders: Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme (Dalilla Hermans); Hallo witte mensen (Anousha Nzume); Girl, Woman, Other (Bernardine Evaristo); De jongens van Nickel (Colson Whitehead).

Besproken podcast aanraders: Bonte Was Podcast; Dipsaus; Fufu & Dadels; We moeten praten podcast.

Besproken organisaties om aan te doneren: The Black Archives www.theblackarchives.nl/doneren.html Kick Out Zwarte Piet (Stichting Nederland Wordt Beter) www.nederlandwordtbeter.nl/doneren/

Praat en discussieer mee over de besproken onderwerpen via mijn Instagram: www.instagram.com/defeministischewerkplaats/

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features