Podchaser Logo
Home
Giske er litt som skjeggkre, vanskelig å bli kvitt 🫠

Giske er litt som skjeggkre, vanskelig å bli kvitt 🫠

Released Tuesday, 13th February 2024
Good episode? Give it some love!
Giske er litt som skjeggkre, vanskelig å bli kvitt 🫠

Giske er litt som skjeggkre, vanskelig å bli kvitt 🫠

Giske er litt som skjeggkre, vanskelig å bli kvitt 🫠

Giske er litt som skjeggkre, vanskelig å bli kvitt 🫠

Tuesday, 13th February 2024
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Wow, vi er allerede oppe i 21 episoder. Tusen takk til alle som lytter og ser på podcasten, det setter jeg veldig pris på!

I dag gjester min gode bror Klaus oss, og vi skal snakke om Donald Trump. Blir Trump USAs neste president? Om det er Trump som ender opp i det Hvite hus får vi høre fra en ekspert via VG at han vil bli vestens største trussel siden andre verdenskrig. Er ikke dette samme retorikken vi hørte før og etter valget i 2016? Virket som om vi kom oss helskinnet igjennom de fire årene spør du meg.

Liker du fossilbilen din, eller tenker å kjøpe deg en fossilbil? Vel det er en dårlig ide i Oslo kommune, og kommer nok til å bli en dårlig ide i resten av landet ganske snart. Vi leser fra NRK at Klimaetaten (!) øker bompengene for fossile biler, hele målet er å prise folk vekk fra diesel og bensin. Det skal nemlig svi å ikke være med på laget til det grønne skiftet.

Sandra Borch er tilbake i varmen, denne ganger som en del av justiskomiteen på Stortinget. Det er en vits der et eller annet sted, men jeg finner den ikke akkurat nå. Plagiatøren som gikk av som kunnskapsminister gir seg altså ikke, og mens vi snakker om folk som ikke gir seg: Giske da, hva driver han med for tiden? Jo, Giske er nå nestleder i Trondheim Ap, og ser ikke bort ifra at han kan snike seg inn i rikspolitikken igjen.

Knivstikkinger øker blant ungdommen, ikke bare i Oslo. Vi dykker inn i en artikkel fra Dagbladet og tenker, hva er det egentlig som skaper dette problemet og hvordan kan vi løse det? I en kronikk fra Aftenbladet Stavanger leser vi at lærere anerkjenner at guttegjenger, eller bare et enkeltindivid, kan være så ødeleggende for et skolemiljø at det er utrygt for elevene. Hvem er disse ungdommene? Forfatteren av kronikken spør om vi har berøringsangst når det gjelder å prate om hvor disse personene kommer fra - er det rasistisk å trekke frem etnisitet?

Velkommen, velkommen!

#podcast #nyheter

Ta kontakt dersom det er noe du ønsker å bidra med eller om du har en kommentar til podcasten. Gi oss gjerne fem stjerner på Apple Podcasts, om du liker podcasten!

Nettside:
https://ytring.net

E-post:
[email protected]

Støtt oss! 
Vi trenger støtte til å drifte og utvide podcasten og nettsiden. Liker du innholdet vårt, så vurder å gi oss et bidrag:

Vipps:
Ytringsforum
#859049

https://ytring.net/stott-oss/

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features