Podchaser Logo
Home
#92 Over generationele patronen herkennen en doorbreken

#92 Over generationele patronen herkennen en doorbreken

Released Tuesday, 14th May 2024
Good episode? Give it some love!
#92 Over generationele patronen herkennen en doorbreken

#92 Over generationele patronen herkennen en doorbreken

#92 Over generationele patronen herkennen en doorbreken

#92 Over generationele patronen herkennen en doorbreken

Tuesday, 14th May 2024
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Ben jij je bewust van de patronen die je doorkreeg van je ouders, of zelfs nog daarvoor, en wat je eventueel doorgeeft aan je kinderen?

Wel, vandaag hebben we het nét daarover. We zullen het hebben over hoe trauma door generaties heen kan worden doorgegeven en hoe deze patronen ons gedrag en onze relaties kunnen beïnvloeden, en wat we als ouders eventueel projecteren op onze kinderen.

Een bijzonder interessante aflevering, waarvoor we afzakten naar Nederland om te praten met Stephanie Goossens, traumatherapeute en pedagoog. Ze heeft meer dan tweeduizend gezinnen, jongeren en ouders geholpen in verschillende intense rollen, waaronder jeugdzorg, kinder- en jeugdpsychiatrie. Met haar bedrijf Connecting Souls focust ze op preventie en het opbouwen van veerkrachtige generaties door krachten te bundelen. Haar boek 'Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven' geeft inzichten in hoe ouders trauma en onzekerheid doorgeven aan hun kinderen, en hoe kinderen deze patronen kunnen herkennen en doorbreken, hoe oud ze ook zijn.

__________

Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door Storytel, aanbieder van luisterboeken en ebooks.

Bekijk onze persoonlijke favoriete titels en geniet van 30 dagen gratis trial via story.tel/zonderzever.

Beluister daar ook de boeken van onze gaste van vandaag & het boek van Gabor Maté, één van onze topfavorieten, allemaal via story.tel/zonderzever.

Beluister Stephanie's boek

Beluister Gabor Mate's boek

Maar vergeet je gratis trial eerst niet te activeren!

_________

Zonder Zever steunen? Dat kan op verschillende manieren! Een aflevering delen met een vriend(in), ons volgen op sociale media, ons een rating geven of door een koffietje te kopen via https://www.buymeacoffee.com/zonderzever

Adverteren in Zonder Zever? Stuur ons een mail naar [email protected]

DISCLAIMER: De makers van deze content zijn geen artsen. Deze content is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies of professionele dienstverlening. De verstrekte informatie mag niet worden gebruikt voor het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte, en wie persoonlijk medisch advies wil, moet een bevoegd arts raadplegen. Vraag altijd het advies van uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener over een medische aandoening. Negeer nooit professioneel medisch advies of stel het inwinnen ervan nooit uit.

Een vraag, een opmerking, een rechtzetting, een complimentje? Email ons via www.zonderzever.com/contact.


Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features