Podchaser Logo
Home
3- Yusuf Temizcan

3- Yusuf Temizcan

Released Friday, 24th July 2020
Good episode? Give it some love!
3- Yusuf Temizcan

3- Yusuf Temizcan

3- Yusuf Temizcan

3- Yusuf Temizcan

Friday, 24th July 2020
Good episode? Give it some love!
Rate Episode
Blog yazarı Evren Soyuçok tarafından hazırlanan edebî podcastin 3. bölümünün konuğu Editör ve Yazar Yusuf Temizcan. Bu bölümde Semih Gümüş, Arif Ay ve İnci Aral’ın edebiyata dair görüşleri masaya yatırılırken Buket Uzuner’in edebiyatla ilgili bir sorusuna cevap aranıyor. edebî podcastin bu bölümüne dair notlara edebi.blog adresinden ulaşılabilir. Yusuf Temizcan Hakkında: 1990'da Konya'da doğdu. Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olan Temizcan, İstanbul Üniversitesi Sosyal Yapı ve Değişim Bölümünde akademik çalışmaları devam ediyor.
Serdivan Fikir Sanat Akademisi’nde yönetici olarak çalıştı. Pek çok derginin kuruluşunda yer aldı, editörlüğünü yaptı ve yazdı. Erkam Radyo'da 2 yıl boyunca "Okudukça" isimli programı hazırlayıp sundu. Aşina Kitap’ın editörlüğünü yaptı.
"Muhsin Kıvamında Yaşamak: Abdullah Tivnikli" kitabını 2019’da yayımlayan Temizcan, Okur Kitap Dergisinin editörlüğünü yürütüyor ve İlmi Etüdler Derneği’nde yönetici olarak çalışıyor. Evli ve kız babası. edebî Podcast Hakkında: Türkiye’nin özgün formata sahip ilk Türkçe edebiyat podcasti olma özelliği taşıyan edebî podcastin her bölümünde mikrofonun diğer ucunda farklı bir edebiyatçı yer almaktadır. Üç farklı ismin edebiyata dair görüşlerinin aktarıldığı konuklardan, kendi düşüncelerini dile getirmesi istenir. Podcastin son bölümünde konuklar, kendilerine yöneltilen başka bir edebiyatçıdan alıntılanan soruyu yanıtlar. Edebiyata dair tartışmalı görüşlerin yaşayan edebiyatçılar tarafından tekrar ele alındığı edebî podcast, özgün içeriği ve ilk kez denenen formatıyla iki haftada bir yayımlanmaktadır.
Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features