Podchaser Logo
Home
4- Serap Aslı Araklı

4- Serap Aslı Araklı

Released Saturday, 8th August 2020
Good episode? Give it some love!
4- Serap Aslı Araklı

4- Serap Aslı Araklı

4- Serap Aslı Araklı

4- Serap Aslı Araklı

Saturday, 8th August 2020
Good episode? Give it some love!
Rate Episode
Blog yazarı Evren Soyuçok tarafından hazırlanan edebî podcastin 4. bölümünün konuğu Şair Serap Aslı Araklı. Bu bölümde Adnan Özer, Melih Cevdet Anday ve Semih Gümüş’ün edebiyata dair görüşleri masaya yatırılırken Abdülkadir Budak’ın edebiyatla ilgili bir sorusuna cevap aranıyor. edebî podcastin bu bölümüne dair notlara https://edebi.blog adresinden ulaşılabilir.

Serap Aslı Araklı Hakkında:

1987’de şair ve sinema emekçisi bir baba ile ev hanımı bir annenin üç kızından ilki olarak İstanbul Taksim’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Üsküdar Mehmet Rauf Süper Lisesi’nde tamamladı. 2009 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Biyoloji Bölümünü birincilikle bitirdi. Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 2016 yılında mezun olan Araklı, bir devlet lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapmakta.

2009- 2011 yılları arasında on bir şiiri Akatalpa’da yayımlandı. Devamında Varlık, Yedi İklim, Eliz, Mühür, Kıyı, Mor Taka, Edebiyat Ortamı ve Zalifre Yazıları’nda da şiirleri yer aldı. Arkadaş Z. Özger ve Memet Fuat şiir ödüllerinde “övgüye değer” görüldü, Edebiyat Ortamı dergisinin Jüri Özel Ödülü’nden birini kazandı. Yaşar Nabi Nayır ödülünü 2012 yılında alarak “Hürmeten” ilk şiir kitabına kavuştu. İzmir Karşıyaka Belediyesinin 2015 yılında düzenlediği Attila İlhan Şiir ödülüne layık görülen “Gizlilik Saati” dosyası, kitaplaştırılmayı bekliyor.

edebî Podcast Hakkında:

Türkiye’nin özgün formata sahip ilk Türkçe edebiyat podcasti olma özelliği taşıyan edebî podcastin her bölümünde mikrofonun diğer ucunda farklı bir edebiyatçı yer almaktadır. Üç farklı ismin edebiyata dair görüşlerinin aktarıldığı konuklardan, kendi düşüncelerini dile getirmesi istenir. Podcastin son bölümünde konuklar, kendilerine yöneltilen başka bir edebiyatçıdan alıntılanan soruyu yanıtlar. Edebiyata dair tartışmalı görüşlerin yaşayan edebiyatçılar tarafından tekrar ele alındığı edebî podcast, özgün içeriği ve ilk kez denenen formatıyla iki haftada bir yayımlanmaktadır.

edebî Podcast Erişim Kanalları:

Blog: https://edebi.blog/
Twitter: https://twitter.com/edebiyayin
Facebook: https://www.facebook.com/edebiblog/
Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features