Podchaser Logo
Home
Een Lied voor Elke Tijd

Herman Schimmel

Een Lied voor Elke Tijd

A weekly Arts, Performing Arts and Music podcast
Good podcast? Give it some love!
Een Lied voor Elke Tijd

Herman Schimmel

Een Lied voor Elke Tijd

Episodes
Een Lied voor Elke Tijd

Herman Schimmel

Een Lied voor Elke Tijd

A weekly Arts, Performing Arts and Music podcast
Good podcast? Give it some love!
Rate Podcast

Episodes of Een Lied voor Elke Tijd

Mark All
Search Episodes...
Op onnavolgbare wijze geeft Bach het verschil aan tussen dood en opstanding. Et Resurrextit spettert uit je boxen en geeft je Paasfeest extra kleur. Dit is voorlopig de laatste aflevering uit de serie 'Een Lied Voor elke Tijd'.
Meer dan 100 jaar werd Der Tod Jesu van Carl Heinrich Graun elke Goede Vrijdag uitgevoerd aan het Berlijnse Hof. In Nederland wordt het werk zelden uitgevoerd. Een impressie.
Charles Wood schrijft de Markus Passion in opdracht van de Dean van Kings College in Cambridge. Een passie met een duidelijk liturgisch karakter voor een Anglicaanse viering.
De Lukas Passion van Schütz kenmerkt zich door eenvoud. In ongeveer 40 minuten wordt het hele verhaal vertelt, zonder opsmuk en met een grote intensiteit.
De Nederlandse componist Addie de Jong voltooide in 1983 zijn Markuspassie. Een compositie in twee delen met in totaal 13 acten. De evanglistenpartij is er voor een sopraan. Deze passie verdient meer aandacht bij Nederlandse koren tijdens de
Alternatieven voor de gebruikelijke passionen van Bach. Een aantal fragmenten uit de Mattheus Passion van Telemann.
400 jaar geleden stierf Michael Praetorius, een componist die veel Protestantse kerkmuziek maakte. Zijn Lobet den Herrn alle Heiden en zijn Jubilate Deo worden nog regelmatig gezongen.
Het Nunc Dimittis is wellicht een van de meest gezongen liederen in de wereld. Het wordt dagelijks in getijdengebeden gezongen.
Bach, Hassler, Schein, Scheidt, Luther, allemaal namen een van de mooiste koralen uit de Reformatie vorm te geven: "Herr, Christ, der enig Gottes Sohn
Een componist die zijn hele leven te maken had met de Tachtigjarige oorlog. We herdenken dit jaar Jan Pietersz. Sweelinck, die 400 jaar geleden overleed. Hij was misschien wel de grootste Nederlandse componist. Zijn 150 psalmbewerkingen vorme
Een bruiloft met met een spetterend begin en een mooie zegenbede aan het eind. Muziek van Benjamin Britten en John Rutter. 
Oude hymnen en sprankelende lofzang markeren die aflevering in de zondag na Epifanie. Muziek van Luther en Saint-Saëns
Twee melodieën die in ons collectieve muziekgeheugen staan gegrift Wie schön leuchtet der Morgenstern en Puer Natus Est. Ze horen bij het feest van Epifanie. 
Bach schreef een van zijn langste cantates voor Tweede Kerstdag 1723. In deze podcast hoort u het openingskoor. Verder de katholieke versie van Nu zijt Wellekome van Louis Toebosch.
Als de hemel open gaat kan de regen zorgen voor vruchtbare grond. Daarover gaan de liederen op de 4e advent, zoals O Heiland Reiss die Himmel auf van Johannes Brahms of het Lutherlied Vom Himmel hoch da komm ich her, in een harmonie van Felix
In deze rare tijdens is het goed om blij te worden. Verblijdt u. Gaudete. Daarom kleurt de zondag morgen roze en proeven we vast van Kerstmis.
Franse, Engelse en Duitse adventsliederen markeren deze Tweede Advent.
Advent is wachten op het feest van kerst. Luister naar een van de oudste adventsliederen en op een hedendaags adventslied waarin wachten centraal staat. Muziek van Johann Gottfried Walther en Christiaan Winter.
St Cecillia, de naamdag van de beschermheilige van de muziek. Twee bijzondere odes, een hymne van Herbert Howels en een deel uit de Ode van St. Cecillia van Händel.
Een Engelse koning in Nederland geboren. Een Nederlandse componist in Engeland overleden en de invloed van Händel op zijn werk. Willem de Fesch, Nederlandse componist in Engelse dienst.
Eeuwige bossen en duizenden meren vormen een voedingsbodem voor prachtige melodieen in Finland door een van de beroemdste jeugdkoren in de wereld, Het Tapiola koor.
Katholieken en Anglicanen en sommige Protestanten herdenken dit weekend hun heiligen en doden.Twee uitersten in benadering, Purcell en Bach.
De luis in de pels van het Chichester Cathedral Choir aan het begin van de 17e eeuw, Thomas Weelkes. Intussen wel een componist die hoog in de repertoirelijst staat van veel kathedraalkoren in Engeland 
Arbeidsvitaminen maar dan anders. Of wel hoe slaven hun werk lichter maakten door te zingen.
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features