Podchaser Logo
Home
Kazakhstan: Închisoare pe viață pentru 100 de grame de droguri produse

Kazakhstan: Închisoare pe viață pentru 100 de grame de droguri produse

Released Thursday, 9th May 2024
Good episode? Give it some love!
Kazakhstan: Închisoare pe viață pentru 100 de grame de droguri produse

Kazakhstan: Închisoare pe viață pentru 100 de grame de droguri produse

Kazakhstan: Închisoare pe viață pentru 100 de grame de droguri produse

Kazakhstan: Închisoare pe viață pentru 100 de grame de droguri produse

Thursday, 9th May 2024
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Kazakhstanul schimbă legea și impune pedepse foarte dure pentru producerea și traficul de droguri. Producerea a 100 de grame de stupefiante se va pedepsi cu închisoarea pe viață. Între timp, premierul slovac, Robert Fiko, care a mers în vizită la Baku spune că vrea ca țara sa să fie o punte între Azerbaidjan și Uniunea Europeană. 


Revista presei Europa Plus:

”Fără milă. În Kazahstan, pentru producția și distribuția de droguri, fără prescripție medicală, se aplică închisoare pe viață - sancțiune penală,” este un titlu din publicația time.kz.

„Deputații au propus modificarea Codului Penal pentru a prevedea sancțiuni separate pentru producerea, prelucrarea, achiziția, depozitarea, transportul și expedierea ilegală a stupefiantelor. Totodată, se propune ca producerea de droguri să fie considerată drept cea mai periculoasă infracțiune, iar deputații au mărit pedeapsa minimă posibilă pentru trafic de droguri de la 10 la 15 ani.”

„Pentru producerea a mai mult de 100 de grame de droguri riscați închisoare pe viață!” avertizează deputata care a inițiat legea.

Trei grupuri de criminalitate organizată au fost eliminate în țară anul trecut, iar un alt grup de crimă organizată a fost desființat anul acesta. Au fost urmăriți penal 14 participanți, inclusiv 13 străini - cetățeni ai Ucrainei, Republicii Moldova și Armeniei.

Anul acesta,  autoritățile kazahe au desființat 31 de laboratoare clandestine și au confiscat peste 10 tone de substanțe folosite la producerea drogurilor ceea ce a împiedicat producerea a 3 milioane de doze individuale”, mai scrie publicația kazahă.

Robert Fiko în Azerbaidjan: Slovacia vrea  să devină o punte între Azerbaidjan și UE

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev și prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, au semnat o înlegere prin care cele două țări vor colabora în domeniul apărării, citim în trend.az. Robert Fico a fost în vizită la Baku. 

Azerbaidjanul și Slovacia au început deja negocieri specifice privind crearea de site-uri comune de producție în industria de apărare.

Agenția azeră Azertag redă și declarația lui Robert Fico potrivit căreia Slovacia este pregătită să devină o punte între Azerbaidjan și Uniunea Europeană. 

„Vrem să prezentăm Uniunii Europene situația obiectivă din Azerbaidjan”, a spus Robert Fico.

Marș în Armenia pentru a împiedica trasarea graniței cu Azerbaidjanul

Azatutyun.am, Europa Liberă în limba armeană, scrie despre marșul condus de șeful eparhiei Tavush, din nord estul țării, Preasfințitul Bagrat, pentru a împiedica guvernul de la Erevan să traseze frontiera cu Azerbaidjanul fără referendum. Delegația monseniorului se deplasează pe autostrada Sevan (nord-estul Armeniei) și ajunge în capitala Erevan pe 9 mai. 

„Au început această luptă pentru a forța guvernul să pună capăt procesului de demarcare care, potrivit protestatarilor, se desfășoară fără respectarea normelor și acordurilor internaționale. Demarcarea este considerată a fi o concesie unilaterală,” scriu jurnaliștii armeni. 

„Toți vrem să avem o graniță, cine a spus că nu vrem să avem o graniță? Dar aceste principii trebuie respectate pentru a avea o graniță. Și în al doilea rând, dacă se dorește continuarea demarcării, trebuie să existe un nivel foarte ridicat de încredere reciprocă între cele două țări,” a spus politoloaga Suren Petrosyan care s-a alăturat protestului.

 

Au participat la Revista Presei Europa Plus:

Malgazhdarova Altynay - Kazakhstan;                    

Elvira Ibrahimova - Azerbaidjan;            

Anna Kocharyan - Armenia

 

Europa Plus este un proiect RFI România realizat în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features