Podchaser Logo
Home
22 апреля

22 апреля

Released Monday, 10th July 2023
Good episode? Give it some love!
22 апреля

22 апреля

22 апреля

22 апреля

Monday, 10th July 2023
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Це програма “Литва і Україна”. Вся необхідна інформація про події, рішення країни і допомогу біженцям.



Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг підтвердив, що всі країни які входять до Північноатлантичного альянсу, погоджували входження в блок України.
Таку заяву Столтенберг зробив, виступаючи перед зустріччю контактної групи з оборони України на авіабазі Рамштайн в Німеччині.
Раніше повідомлялося, що питання про членство Києва в НАТО може бути розглянуте вже влітку, проте сам процес формального прийняття України може зайняти не один місяць.
Також стало відомо, що президент України Володимир Зеленський буде присутнім на саміті НАТО у Вільнюсі цьогоріч в липні.


***

Міністерство юстиції планує дозволити українським юристам надавати послуги в Литві
Проєкт, запропонований Міністерством юстиції, передбачає, що українські адвокати зможуть почати практикувати після того, як зареєструються в списку адвокатів третіх країн.
Після цього вони зможуть надавати послуги які мають відношення до національного або міжнародного права країни, в якій їм присвоєно професійне звання, а також робити послуги в судових процесах, але тільки спільно з литовськими адвокатами.


***

Служба зайнятості запрошує українців які мешкають у Литві, а також усіх іноземців безкоштовно вивчати литовську мову. В програмі навчання можуть брати участь усі — і ті хто шукає роботу й ті хто вже працює.
На курси можуть записатися не лише громадяни ЄС або Європейської асоціації вільної торгівлі, але й громадяни третіх країн які мають вид на жительство в Литві не менше року.
Вибір місця навчання залишається за іноземцем, а співробітники Служби зайнятості завжди готові допомогти знайти необхідну інформацію.
Ті, в кого немає можливості вивчати литовську мову за місцем проживання, можуть скористатися дистанційним навчанням.


***

Національний музей Литви запрошує громадськість внести свій вклад в увічнення пам'яті про війну в Україні. Днями журналіст і громадський діяч, організатор Фонду допомоги Україні Андрюс Тапінас передав в дар Національному музею свої українські відомчі нагороди.
Колекцію яка вже формується значно поповнять нагороди, символічні знаки вдячності України, пам'ятні медалі, нумізматичні й філателійні предмети.
В майбутньому музей надасть можливість усім охочим побачити ці виняткові артефакти, важливі як для Литви, так і для України.

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features