Podchaser Logo
Home
4.BÖLÜM - KENDİNE EN SON NE ZAMAN TEŞEKKÜR ETTİN?

4.BÖLÜM - KENDİNE EN SON NE ZAMAN TEŞEKKÜR ETTİN?

Released Friday, 3rd February 2023
Good episode? Give it some love!
4.BÖLÜM - KENDİNE EN SON NE ZAMAN TEŞEKKÜR ETTİN?

4.BÖLÜM - KENDİNE EN SON NE ZAMAN TEŞEKKÜR ETTİN?

4.BÖLÜM - KENDİNE EN SON NE ZAMAN TEŞEKKÜR ETTİN?

4.BÖLÜM - KENDİNE EN SON NE ZAMAN TEŞEKKÜR ETTİN?

Friday, 3rd February 2023
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

BÖLÜM 4

KENDİNDEN İLHAM ALMAK – KENDİNE TEŞEKKÜR ETMEK

Bir önceki bölümlerde plan yapmaktan ve kendini sevmekten bahsettik. Yani hep bugün ve geleceğe dönük konuştuk. Bu bölümde biraz geçmişle ilgili konuşalım. 3 soru sorarak başlamak istiyorum.

Yeni yıla girerken, son 5 yılınızı göz önüne getirdiğinizde ve tek bir kişiye teşekkür edin desem aklınıza ilk hangi isim geliyor? Tamam. Şimdi sadece 3 kişiye teşekkür edin desem kimler geliyor? Okay şimdi 5 kişiye teşekkür edin.

Bu 3 soruyu farklı ortamlarda ve farklı insanlara sordum. Tek kişiye teşekkür ederken çoğu kişi kendine teşekkür etmez. Yani bugüne kadar bu soruyu sorduğum insanların %80’i hep başkalarına teşekkür etmiştir kendine teşekkür etmeden önce. 3 kişiye teşekkür etmek sorusuna gelince yine aynı şekilde. 5 kişiye teşekkür etmek sorusuna gelince o zaman birkaç kişi kendine teşekkür etmeyi hatırlıyor ve tabi ki en son sırada. Hatta bazı insanlar, listeye ekleyecek isim bulamadığı için kendi ismini ekliyor.

Bu durumun sebebini bilmiyorum ama şuna bağlıyorum, genelde aldığımız doğru kararları unutuyoruz. Yaptığımız güzel şeyleri unutuyoruz ama yanlış kararlarımızı ve utanç verici anılarımızı o kadar hızlı unutamıyoruz.

Bu teşekkür listesinde akrabalarımızı ve arkadaşlarımızı ekledik fakat en yakın arkadaşımızı unuttuk, kendimizin en iyi ve yakın arkadaşı olmalıyız. Hiç kimse yokken sen oradaydın ve teşekkür edilmesi gereken tek kişi varsa o ilk sen olmalısın. Kaç yaşında olursan ol, o yaşa gelene kadar zaman zaman bazı kararlar almak zorunda kalmışsındır. Bazen doğru kararları aldın bazen yanlış. Aldığın bütün yanlış ve doğru kararları için kendine teşekkür etmelisin. Seni sen yapan şey, etrafındaki insanlar değil. Seni sen yapan şey kendine olan bakışın ve yaklaşımındır.

Kendine olan yaklaşımın olumlu olursa hayatına olumlu olayları ve insanları çekersin. Kendine olan bakışın olumsuz olursa olumsuz olayları ve insanları çekersin maalesef. Kendine teşekkür et ve kendini affet.

Geçmişte attığın her adım hakkında kendine teşekkür etmek sadece bugünü değil. Geleceğini de etkileyen çok ufak bir adımdır. Bugün 5 yıl önceki sen’e teşekkür ediyorsun diyelim. Peki 5 yıl sonraki sen’in bugünkü sene teşekkür etmesini istiyor musun? Okay o zaman ileride kendine teşekkür edeceğin kararlar almaya başla. 5 yıl önceki Lubz’a teşekkür ederim bugün olduğum kişi olmamı sağladığı için. 5 yıl sonraki lubzu örnek alıyorum çünkü olmak istediğim kişi odur.

Bir sonraki bölümde kendini örnek almakla ilgili konuşacağız. O zaman kadar sağlık ve sevgiyle kalın. Peace.

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features