Kunstpodden

An ArtsEducation and News podcast
 1 person rated this podcast
Reviews
Creators
Lists
Kunstpodden åpner døren inn til kunstverdenen, så du kan lære hvordan kuratorer jobber, hva som gjør noen utstillinger mer populære enn andre, hvorfor noen kunstnere føler jobben som et kall og mye, mye mer. Cecilie Tyri Holt er programleder for Kunstpodden, som er laget i samarbeid med tidsskriftet Kunsthåndverk, Norske Kunsthåndverkere og Norwegian Crafts, med støtte fra Kulturrådet.

Recent Episodes

I denne episoden av Kunstpodden ser vi nærmere det å samle på kunst. Handler det om et kontrollbehov – eller om makt – om å være best eller å ha mest av noe? Eller handler det rett og slett om kjærlighet og lidenskap? Vi snakker med Jorunn Veiteberg som samler på smykkekunst, og Harald Møller bak en av Norges største private samlinger av fotokunst.
Har du tenkt på hva som påvirker måten du opplever en utstilling eller et kunstverk? Det er en rekke ting! I denne episoden av Kunstpodden ser vi nærmere på persepsjon, fortolkning, utstillingsdesign – de grepene som til sammen utgjør opplevelsen av den årlige juryerte mønstringen av norsk samtidskunsthåndverk, Årsutstillingen 2018.  
Nøysomhet. Enkelhet. Nærhet til natur og materialer. Funksjonelt. Skandinavisk kunsthåndverk og design beskrives ofte fortsatt med de samme stereotypiene som ble etablert under modernismen. Designkritiker Kristina Ketola Bore mener betegnelsen "Scandinavian Design" er utvasket, klisjéfylt og bærer med seg belastet tankegods. Programleder Cecilie Tyri Holt spør om vi er tjent med geografiske avgre…

Who's On This Podcast

We don't know anything about the creators of this podcast yet. You can add them yourself so they can be credited for this and other podcasts.
What People Are Saying
This podcast hasn't been reviewed yet. You can add a review to show others what you thought.

Mentioned In These Lists

There are no lists that include "Kunstpodden". You can add this podcast to a new or existing list.
Podcast Details
Started
Nov 13th, 2017
Latest Episode
Nov 14th, 2018
Release Period
Weekly
No. of Episodes
9
Avg. Episode Length
28 minutes

Podcast Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.