Podchaser Logo
Home
Kako ograničiti deci upotrebu elektronskih uređaja?

Kako ograničiti deci upotrebu elektronskih uređaja?

Released Wednesday, 29th May 2019
Good episode? Give it some love!
Kako ograničiti deci upotrebu elektronskih uređaja?

Kako ograničiti deci upotrebu elektronskih uređaja?

Kako ograničiti deci upotrebu elektronskih uređaja?

Kako ograničiti deci upotrebu elektronskih uređaja?

Wednesday, 29th May 2019
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Razgovor na temu zavisnosti od interneta i elektronskih uređaja - o tome kako ograničiti deci prekomernu upotrebu savremenih tehnologija, govorila je Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, Dobrinka Kuzmanović, psiholog, docent na Fakultetu za medije i komunikacije, Milan Inić Yasserstain, content creator i jedan od najpoznatijih Jutjubera sa ovih prostora, kao i Dragan Ilić, psiholog i novinar. 

Nezaustavljivi razvoj savremenih tehnologija sve češće dovodi do preterane upotrebe pametnih telefona, društvenih mreža, ali i igranja video igara. U eri digitalnih tehnologija sve je više mladih koji na globalnoj mreži provode sate i sate, zapostavljajući realan život. Imajući u vidu da su procene Svetske zdravstvene organizacije da će u narednih 5 – 10 godina upravo ova vrsta zavisnosti biti najzastupljenija, na „Kafi sa psihologom” razgovarali smo o načinima kako da zaštitimo decu od prekomerne upotrebe elektronskih uređaja, omogućujući im da, uz korisne savete, na zdrav i mudar način koriste sve prednosti koje nam savremene tehnologije donose. 

 Više o projektu: 

Kako bi ukazala na važnost mentalnog zdravlja i ohrabrila javnost da potraži pomoć stručnjaka, Hemofarm fondacija pokrenula je projekat “Na kafi sa psihologom”. 

Projekat ima za cilj da utiče na svest šire javnosti da se o mentalnom zdravlju mora brinuti jednako kao o fizičkom kao i da tegobe u vezi sa mentalnim zdravljem nisu lična slabost, već zdravstveni problem za koji postoji adekvatno rešenje ako se na vreme potraži stručna pomoć. Projekat “Na kafi sa psihologom” osmišljen je kao serija besplatnih sesija sa psiholozima, gde će svi zainteresovani moći više da saznaju o različitim psihološkim problemima i simptomima koji ih prate, kako i kome se obratiti za stručnu pomoć kao i da razgovaraju otvoreno sa stručnim licima, psiholozima i psihijatrima, predstavnicima relevantnih institucija ali i javnim ličnostima koje su se i same tokom života susrele sa nekim od problema. 

Projekat “Na kafi sa psihologom” se realizuje uz podršku Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i u partnesrtvu sa Udruženjem građana Dorćol Platz.

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features