Podchaser Logo
Episode from the podcastOngekend Talent Podcast

Joyce Puister (Talent 33) Coaching middels paarden | familie opstellingen

Released Sunday, 1st December 2019
Good episode? Give it some love!
Jouw gevoel spiegelen? Gebruik een paard!

In deze podcast gaat host Dennie met de billen bloot bij Joyce Puister, Systemisch werk Joyce Puister. Door paardencoaching te combineren met familie- / organisatieopstelling helpt ze mensen zichzelf terug te vinden en weer in contact te komen met hun intuïtie.

Door een leven van vallen en opstaan waarin ‘in haar hoofd zitten’ de overhand nam, voelen volledig naar de achtergrond verdween en het ene na het andere obstakel op haar pad kwam is Joyce in aanraking gekomen met systemisch werk met paarden.

Na jaren als paardentrainer en -instructeur gewerkt te hebben stond ze in eerste instantie erg sceptisch tegenover het principe van paardencoaching. Hoe kan het dat je zo veel ervaring hebt met deze dieren en een belangrijke kant van hun natuur helemaal geen bewuste aandacht gegeven hebt? Een bijzondere en emotionele ervaring met haar eigen paarden en de intuïtieve onvoorwaardelijke steun die ze van hen kreeg heeft haar geholpen het roer om te gooien.

Nu heeft ze haar eigen bedrijf in systemisch werk met paarden en helpt ze mensen die bij haar komen met het verhelderen van hun probleem. Met zo min mogelijk informatie vooraf gaat ze direct aan de slag met pionnen en een paard op haar stal in Veere.

Het instinctieve gedrag van het paard tijdens een sessie spiegelt de situatie. Door deze reacties van het paard te vertalen naar een vraag aan de klant, pelt Joyce de lagen van de ui af en zorgt ze voor inzicht.

Tijdens de podcast doet ze met Dennie een korte voorbeeld opstellingssessie die voor redelijk wat ongemak zorgt bij onze host. Hij geeft een persoonlijk stuk van zijn verleden bloot en dit leidt direct tot scherpe vragen. Joyce laat zien dat ze op een directe en integere manier haar vak verstaat en dat in de studio in plaats van haar eigen habitat tussen de paarden!

Als je benieuwd bent naar Joyce haar doortastendheid, mooie voorbeelden van intuïtief gedrag van paarden en de kwetsbaarheid van onze host, luister dan naar deze podcast!

Wil je meer weten over Joyce? Volg haar op Social media of ga naar haar Website www.joycepuisters.nl