Podchaser Logo
Home
Va permite Occidentul Ucrainei să lovească în adâncul Rusiei, cu arme vestice?

Va permite Occidentul Ucrainei să lovească în adâncul Rusiei, cu arme vestice?

Released Monday, 20th May 2024
Good episode? Give it some love!
Va permite Occidentul Ucrainei să lovească în adâncul Rusiei, cu arme vestice?

Va permite Occidentul Ucrainei să lovească în adâncul Rusiei, cu arme vestice?

Va permite Occidentul Ucrainei să lovească în adâncul Rusiei, cu arme vestice?

Va permite Occidentul Ucrainei să lovească în adâncul Rusiei, cu arme vestice?

Monday, 20th May 2024
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Dorește Rusia să cucerească orașul ucrainean Harkiv? Presa internațională privește cu atenție desfășurarea noii ofensive a Moscovei. De asemenea, comentatorii vorbesc despre o chestiune pe care Occidentul va trebui să o rezolve: permisiunea acordată Ucrainei de a lovi adânc în teritoriul rusesc.

După cum transmite Deutsche Welle, ”președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că forțele ruse ar putea urmări să cucerească orașul Harkiv. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că în prezent nu încearcă să facă acest lucru.

Zelensky a spus că țara sa are nevoie urgentă de echipamente de apărare antiaeriană, spunând că forțele sale au doar 25% din ceea ce ar fi nevoie pentru a apăra Ucraina”.

Potrivit Politico asigurările liderului liderului rus că nu vrea să cucerească Harkiv nu sunt de natură a-i liniști pe ucraineni:

”Cu mult înainte ca Moscova să înceapă invazia pe scară largă în 2022, Putin spunea același lucru despre Ucraina.

Regiunea Harkiv a fost scena unui atac rusesc la scurt timp după ce războiul total al Kremlinului a început în februarie 2022, dar forțele ucrainene i-au împins pe ruși în timpul unei contraofensive fulgerătoare în toamna aceluiași an.

Declarațiile lui Putin, rostite în timpul unei călătorii în China, au venit după ce Ucraina a lovit vineri teritoriul Rusiei și Crimeea ocupată, într-un atac cu drone la scară largă, incendiind o rafinărie de petrol și ucigând două persoane, potrivit oficialilor ruși”.

Bloomberg remarcă faptul că ”Ucraina nu mai este ostatică a neoizolaționiștilor din Congresul SUA. Dar situația ei este la cea mai scăzută cotă, din zilele disperate de după invazia inițială a Rusiei la începutul anului 2022.

Caz concret: noul impuls rusesc spre Harkiv. Acest atac probabil nu va determina cucerirea celui de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei. Dar demonstrează prețul pe care Ucraina îl plătește pentru întârzierea Americii”.

”Sub presiune la Harkiv, armata ucraineană vrea să aducă războiul pe pământ rusesc”, titrează Le Figaro.

”Posibilitatea unor lovituri împotriva teritoriului rusesc cu arme occidentale este una dintre chestiunile pe care Occidentul va trebui să le rezolve în curând. Până acum, Ucraina a trebuit să se descurce cu propriile drone sau cu incursiunile susținătorilor săi pentru a lovi peste granițe. În timpul recentei vizite la Kiev, secretarul de stat Antony Blinken a deschis ușa unei schimbări în doctrina SUA”.

Și The New York Times amintește că cea mai recentă solicitare a venit în ultimele zile, iar oficialii administrației SUA au început să o examineze. Apeluri similare au fost respinse în trecut.

”Statele Unite furnizează Ucrainei informații despre forțele ruse din Rusia, de exemplu, despre trupele care se adună pentru potențiale atacuri. Ucraina are, de asemenea, acces la imagini prin satelit, care îi permit să vadă activitatea Rusiei în bazele militare importante.

Dar oficialii ucraineni spun că trebuie să mărească numărul și eficacitatea atacurilor lor transfrontaliere pentru a presa Moscova să pună capăt războiului, potrivit actualilor și foștilor oficiali ucraineni.

Pentru a face acest lucru, acei oficiali spun că doresc mai multe informații în timp real și mai multe informații de la aliați cu privire la ceea ce oficialii americani și europeni cred că sunt țintele cele mai critice”

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features