Videnskabeligt Udfordret

A weekly Science, Comedy and Natural Sciences podcast featuring and
Good podcast? Give it some love!

Episodes of Videnskabeligt Udfordret

Mark All
Search Episodes...
I dag er dagen hvor titanerne samles til at lave det ultimative cross-over i dansk educational-comedy podcast historien!I dag er dagen hvor Vanvittig Verdenshistorie bliver Videnskabeligt Udfordrede! Og udfordrede bliver de, for afsnittet i dag skal handle om verdens mest begivenhedsrige mand. Søn af en lysmager, opdager af elektriciteten, opfinder af et eller andet komfur som ingen rigtigt brugte og vigtigst af alt: USAs første officielle postbud - cirka.Hør med når Peter og Alexander fra Vanvittig Verdenshistorie gæster og fortæller om Benjamin Franklins liv og karriere, når Mark svarer igen med Franklins opfindelse af det fleksible sølvkateter til hans brors tissemand og når Flemming fortæller om Franklins fedeste fest med strøm over det hele!Det her - det bliver vildt!Skulle du have lyst til at støtte Videnskabeligt Udfordret, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://bit.ly/VU10erDu kan også tjekke vores webshop: bit.ly/vushop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Send os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller vudfordret@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Gak-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:Ben Fs brev til sin brorhttps://franklinpapers.org/framedVolumes.jsp?vol=4&page=385bMark er ekspert i katetere og blærer. Intet behov for kilde. Du kan læse mit speciale, hvis du vil lære mere.Support the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Forestil dig at have ventet hele dit liv på endelig at få noget at kæmpe for. En grund til at leve. En fælles sag. Og så oprinder dagen endelig, og du begiver dig ned til hverveteltet for at skrive dig op til at komme i krig. Men du bliver afvist - for din hals er for stor, og din IQ er for lav.I dagens afsnit fortæller Mark om forstørrede skjoldbruskkirtler og cretinism mens Flemming fortæller om McNamaras tumper. Hør hvorfor der er jod i salt og hvorfor IQ-bundkriteriet i hæren ikke kun er vejledende.Skulle du have lyst til at støtte Videnskabeligt Udfordret, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://vudfordret.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/vushop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Send os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller vudfordret@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Gak-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:Leung et al. (2012) History of U.S. Iodine Fortification and SupplementationChen et al. (2010) Cretinism revisitedSonia Salisbury (2003) Cretinism: The past, present and future of diagnosis and cureSupport the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Som forsker kan man godt somme tider blive en smule frustreret over alle de bureaukratiske ringe man er nødt til at hoppe igennem - specielt når det kommer til etik. Vi vil bare gerne forske, og skulle der ryge et par menneskeliv i svinget, så må det vel være sådan. I dagens afsnit vil vi forsøge at ændre din mening og overbevise dig om at etik er okay!Hør med når Mark fortæller om Tuskegees forsøg med ubehandlet syphilis hos sorte mænd og når Flemming fortæller om Vipeholm-eksperimenterne hvor slik- og tandlægeindustrien betalte for at stopfodre mentalt handikappede mennesker til deres tænder rådnede! Og lad os så lige sende en venlig tanke til etisk råd, efter vi har hørt det her afsnit, ikke?Skulle du have lyst til at støtte Videnskabeligt Udfordret, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://vudfordret.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/vushop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Send os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller vudfordret@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Gak-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder: Joel Howell (2017) Race and U.S. medical experimentation: the case of Tuskegee https://tidsskriftet.no/2016/12/medisinsk-historie/ubehandlet-syfilis-fra-oslo-til-tuskegeeVondelehr et al. (1936)  Untreated syphilis in the male negroSchuman et al. (1955)  Untreated syphilis in the male negroSupport the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Det forventes at vi mennesker opnår en eller anden form for udødelighed indenfor relativt få generationer. Nogle siger dette århundrede, andre siger det næste – men mange er enige om at det kommer. Spørgsmålet er bare, hvilken form for udødelighed? Følg med i dag når vi udforsker upload  af menneskehjernen, hvor Flemming fortæller hvor langt vi er på computerfronten, mens Mark gennemgår de biologiske udfordringer. Bliv ikke overrasket når vi fortæller at vi er tættere end du tror. Meget tættere. Som i, vi har allerede gjort det.Skulle du have lyst til at støtte Videnskabeligt Udfordret, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://vudfordret.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/vushop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Send os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller vudfordret@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Gak-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:How to map the brain: https://www.nature.com/articles/d41586-019-02208-0http://bit.ly/microglia_explainedOpenWorm artikel: https://royalsocietypublishing.org/doi/10.1098/rstb.2017.0382https://stm.sciencemag.org/content/5/198/198ra105https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2014.00063/fullhttps://www.openphilanthropy.org/brain-computation-reporthttps://www.scientificamerican.com/article/what-is-the-memory-capacity/#:~:text=You%20might%20have%20only%20a,(or%20a%20million%20gigabytes).Support the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Selv efter vores mange millioner års udvikling, virker det til at vi stadig ikke har lært det. Af en eller anden grund sidder det fast i os, at mænd er bedre end andre mennesker. Og ikke nok med at det skaber et bias der skader andre, så skaber det også et bias, der skader mænd. Nok skal være nok! Så hør med i dag, når vi sætter forskningsresultater på kønsdiskriminationen og når vi undersøger om veganske mænd er mindre maskuline end andre mænd.Skulle du have lyst til at støtte Videnskabeligt Udfordret, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://vudfordret.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/vushop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Send os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller vudfordret@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Gak-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:Tina Iverson (2013) Sexism: A revealing experimenthttps://www.nature.com/articles/496031bhttps://toronto.citynews.ca/2017/03/11/simple-experiment-exposed-gender-bias-workplace/https://blogs.scientificamerican.com/unofficial-prognosis/study-shows-gender-bias-in-science-is-real-heres-why-it-matters/Gonzalez et al. (2019) The Role of Gender Stereotypes in Hiring: A Field ExperimentClancy et al. (2014) Survey of Academic Field Experiences (SAFE): Trainees Report Harassment and AssaultSheltzer and Smith (2014) Elite male faculty in the life sciences employ fewer womenMoss-Racusin et al. (2015) Can Evidence Impact Attitudes? Public Reactions to Evidence of Gender Bias in STEM FieldsAre vegans the same as vegetarians? The effect of diet on perceptions of masculinity Vegan men and hybrid masculinity (Journal of gender studies)Support the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Når forskere og opfindere finder på ting og produkter, så er det ikke altid uden problemer. Den første prototype er sjældent den bedste, og det betyder nogle gange at eksperimenter og tests går RIGTIG galt!Hør om cowboy-fysikerne fra Los Alamos, der tæmmede den tredje atombombe med en skruetrækker og et par fucking smarte denimbukser!Eller om russeren Bogdanov der startede verdens første institut for blodtransfusion, men som ville have blod for blod!Skulle du have lyst til at støtte Videnskabeligt Udfordret, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://vudfordret.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/vushop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Send os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller vudfordret@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Gak-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:https://permalink.lanl.gov/object/tr?what=info:lanl-repo/lareport/LA-03611 https://www.orau.org/PTP/Library/accidents/la-13638.pdf https://www.orau.org/ptp/pdf/accidentsurvivorslanl.pdf Douglas W. Huestis (1996) The life and death of Alexander BogdanovDouglas W. Huestis (2007) Alexander Bogdanov: The Forgotten Pioneer of Blood Transfusion Support the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Superkræfter hører ikke kun til i tegneserierne. Omkring os findes mennesker, der bryder biologiens, kemiens og fysikkens love. Disse mennesker har ingen respekt for naturvidenskabelige regler, de gør hvad der passer dem! Om det så er at løfte fem stablede Flemminger eller at bestige Mount Everest i underbukser. VIDENSKABEN HAR INGEN MAGT HER!Hør med når Flemming analyserer Wim The Iceman Hof og hans metode til at modstå unaturligt kolde omstændigheder og når Mark fortæller om Eddie Hall og hans rejse til at løfte det tungeste dødløft i verdenshistorien.Skulle du have lyst til at støtte Videnskabeligt Udfordret, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://vudfordret.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/vushop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Send os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller vudfordret@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Gak-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:https://muhdo.com/articles/dna-articles/eddie-hall-the-genetic-anamoly/https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphys.2017.01080/fullhttps://journals.le.ac.uk/ojs1/index.php/jist/article/view/811/763https://www.youtube.com/watch?v=mnZ4ftlifik&feature=emb_logohttps://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1600-0838.2010.01131.xVosselman et. al. (2014) Frequent extreme cold exposure and brown fat and cold-induced thermogenesis: a study in a monozygotic twinMatthijs et. al. (2014) Voluntary activation of the sympathetic nervous system and attenuation of the innate immune response in humansMatthijs et. al. (2012) The Influence of Concentration/Meditation on Autonomic Nervous System Activity and the Innate Immune ResponseBuijze et. al. (2019) An add-on training program involving breathing exercises, cold exposure, and meditation attenuates inflammation and disease activity in axial spondyloarthritis – A proof of concept trialhttps://sciencebasedmedicine.org/wim-hof-the-iceman/https://www.pepijnvanerp.nl/2016/01/wim-hof-method/https://www.pepijnvanerp.nl/2015/01/iceman-wim-hof-over-the-top/Support the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Om natten sover vi, for om natten skal hjernen lades op. Men hvad nu hvis kroppen ikke er enig i det? Og hvad nu hvis det sidste du tænkte på inden du gik i seng var en køkkenkniv og din svigermor? Så risikerer du at komme ud for den uheldige situation kaldet homicidal somnambulism, som er en ægte ting. Hvis du er rigtig ulækker så kan du hapse dig diagnosen sexsomnia, men så håber jeg ikke det er din svigermor, der er det sidste du tænker på inden du går i seng.Hør om ting vi gør mens vi sover når Flemming fortæller om folk der har myrdet i søvne og Mark fortælle om folk der boller i søvne. Det er en ægte diagnose!Skulle du have lyst til at støtte Videnskabeligt Udfordret, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://vudfordret.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/vushop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Send os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller vudfordret@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Gak-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:Yeh and Schenck (2016) Sexsomnia: A case of sleep masturbation documented byvideo-polysomnography in a young adult male with sleepwalkinghttps://abcnews.go.com/Health/swedish-man-acquitted-rape-due-sexomnia/story?id=25629309Nieto (Spansk)https://www.diariosur.es/20070221/malaga/acuerdan-internar-anos-hombre_200702211843.htmlScott Falaterhttps://www.phoenixnewtimes.com/news/the-big-sleep-6413398https://www.phoenixnewtimes.com/news/a-killer-sleep-disorder-6432989http://www.lakesidepress.com/pulmonary/Sleep/sleep-murder.htmKenneth Parkshttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7939126/https://toronto.citynews.ca/2006/10/27/man-acquitted-of-sleepwalking-murder-running-for-school-trustee-in-durham/https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26203309/https://www.youtube.com/watch?v=E_m9ZOz82sQSupport the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Mennesket er hundredemetermestre i at slå hinanden ihjel på ubehagelige måder. Ikke bare kan vi stirre hinanden dybt i øjnene mens vi tæver løs med en æselkæbe, vi kan også sende ballistiske missiler afsted mod fremmede lande fyldt med miltbrand. Eller super-ultra-mega-dødspest!Hør med når vi fortæller om fortidens, nutidens og fremtidens biologiske våben og finder ud af om corona er menneskeskabt og hvordan vi vil myrde hinanden i fremtiden. Med virusser!Skulle du have lyst til at støtte Videnskabeligt Udfordret, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://vudfordret.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/vushop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Send os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller vudfordret@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Gak-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:Imai et. al. (2012) Experimental adaptation of an influenza H5 HA confers respiratory droplet transmission to a reassortant H5 HA/H1N1 virus in ferretsHerfst et. al. (2012) Airborne transmission of influenza A/H5N1 virus between ferretshttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1326439/#t2-fn2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1200679/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7153315/ https://fas.org/irp/threat/cbw/nextgen.pdf https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1198743X14626343Support the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Det har været et hårdt år. Sitare Weerakoon og hendes kolleger opdagede at hver eneste uge af Corona-lockdown i USA øgede sandsynligheden for at gå på druk med 21%.Det er meget og det er hårdt! Men Spækbrættet har (som altid) løsningen! Mere druk!Hør med når Flemming fortæller om unge origami-mænd der får deres ansigt foldet til ukendelighed af kanonslag, og når Mark fortæller om løsningen på vores corona-relaterede stress og hvordan vi kommer det til livs.Rigtig godt nytår!P.S. Dette er vores sidste afsnit som "Spækbrættet". Fra d. 5. januar vil du i stedet skulle lede efter din ugentlige dosis af vanvittig videnskab under "Videnskabeligt Udfordret".Vi glæder os til at sende jer endnu flere tosserier fra laboratoriet i 2021.Kilder: Maria T et. al. (2008) Suicide by Blasting Caps: A Case Study of Rare Cranial TraumaHlavaty (2018)  Suicide by Detonation of Intraoral Firecracker: Case Report and Review of the LiteratureZwirner et. al. (2017) Suicide by the intraoral blast of firecrackers — experimental simulation using a skull simulant modelSupport the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Hjertelig glædelig jul! Det er tid til at sætte sig i familiens skød, nyde hinandens selskab og fejre at året er ved at gå på hæld. Traditionen tro har vi tager Rune Øbo med i studiet, hvor vi sidder og drømmer om en hvid jul og håber på at få besøg af julemanden.Men efter i dag, vil alt det ændres.År på år finder vi ud af, at julen kun er ude på at slå ihjel! Har du nogensinde tænkt over hvorfor julemanden altid går klædt i rødt? Hvordan han i virkeligheden kan nå rundt til alle verdens børn og hvorfor han tager skorstenen? Julemanden er ikke en almindelig mand. Julemanden er vampyr! Og som om det ikke skulle være nok, så er sne blevet så farligt at Italien har erklæret krig mod den og har bygget deres egen machine learning software til at indsamle information. Om tøsne. Glædelig jul!Skulle du have lyst til at støtte Spækbrættet, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://spaekbraettet.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/spækshop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Fortæl om Spækbrættet! Vi er både på iTunes og Spotify og alle andre steder! Bit.ly/spækitunes - bit.ly/spækspotSend os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller spaekbraettet@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Spæk-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:P. Bonelli et al. (2011) Wet snow hazard for power lines: a forecast and alert systemapplied in ItalySupport the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Har du ofte siddet derhjemme og tænkt: ”Darwins evolutionsteori – den er altså lidt for letkøbt?” Så er du ikke alene! Eugene McCarthy er en mand med svar! McCarthy mener at mennesket er en primat. Vi er en afstamning af chimpansen, men det er ikke hele historien. Mennesket er nemlig ikke kun et produkt af chimpanser, men også af et andet dyr. Vi er hybrider!Hør med når Mark og Flemming gengiver pseudovidenskab. Forskning uden brug af den videnskabelige metode. Lad dagens afsnit fungere som et eksempel på hvad man ikke må gøre, når man bedriver videnskab!Skulle du have lyst til at støtte Spækbrættet, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://spaekbraettet.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/spækshop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Fortæl om Spækbrættet! Vi er både på iTunes og Spotify og alle andre steder! Bit.ly/spækitunes - bit.ly/spækspotSend os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller spaekbraettet@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Spæk-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:https://macroevolution.netPargament et. al. (2006) Spiritual Transformation and Healing (1st ed)Greyson et. al. (2014) Spiritual Transformation After Near-Death ExperiencesGreyson et. al. (1983) NDE ScalePiedmont, R. L.  (1999) Does spirituality represent the sixth factor of personality?Support the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
En gang imellem skal man bare have en pause. Selv hvis man er en hardcore forskertype. Men ikke hvis man er Spækbrættet! Ikke engang en besværlig flytning skal holde os fra at finde forskning, om så vi skal finde det på Reddit! Hør med når vi finder svar på livets (og Reddits) store spørgsmål: Findes der mad der kun kan tisses ud? Hvorfor smager kold mad anderledes end den samme mad når den er varm? Og måske vigtigst af alt: Siden menneskekroppen gennemsnitligt er 70% vand er den bedste måde at slukke en brand på ved at kaste sig ind i ilden? Seriøst, Mark har fire siders noter til den sidste dér, det er ikke sundt længere.Skulle du have lyst til at støtte Spækbrættet, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://spaekbraettet.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/spækshop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Fortæl om Spækbrættet! Vi er både på iTunes og Spotify og alle andre steder! Bit.ly/spækitunes - bit.ly/spækspotSend os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller spaekbraettet@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Spæk-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:http://bedtimemath.org/ R. Hansen (2012) Estimating the amount of water required to extinguish wildfires under different conditions and in various fuel types J. Cole (2017) Assessing the calorific significance of episodes of human cannibalism in the Palaeolithic Bohnert, Rost og Pollack (1998) The degree of destruction of human bodies inrelation to the duration of the firehttps://www.sciencemag.org/news/2016/09/burning-bodies-experiment-casts-doubt-fate-missing-mexican-studentsSupport the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Hvis du, ligesom Flemming, ofte finder dig selv i en situation hvor du har gået lidt for længe mellem køddagene, og hvor kål er blevet suppleret med bønner, så er dagens afsnit højst relevant for dig!Vi skal nemlig snakke om prutter! Et videnskabeligt grænseland på niveau med rejsen til Mars. Få forskere har begivet sig ud i gåderne om gastrisk gas. Men nogle enkelte helte og heltinder har gjort hvad de kunne for at udvikle produkter der kan redde  menneskeheden fra dens ildelugtende skæbne. Og fra at sprænge i luften!Skulle du have lyst til at støtte Spækbrættet, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://spaekbraettet.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/spækshop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Fortæl om Spækbrættet! Vi er både på iTunes og Spotify og alle andre steder! Bit.ly/spækitunes - bit.ly/spækspotSend os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller spaekbraettet@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Spæk-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:Ben-Soussan et al. (2004) Argon plasma coagulation in the treatment of hemorrhagic radiation proctitis is efficient but requires a perfect colonic cleansing to be safeLadas et al. (2007) Colonic gas explosion during therapeutic colonoscopy with electrocauteryBighard et al. (1979) Fatal Colonic Explosion During Colonoscopic Polypectomy Support the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
I den menneskelige verden er der i øjeblikket gang i en revolution. Et opgør med tidlige tiders hierarki, etableret ud fra biologiske træk og legemsdele, så det efterhånden ikke længere er vores biologi der styrer, hvem der styrer. Men hvordan ser det ud hos dyrene? Er det menneskelige kønshierarki en endegyldig sandhed, eller er vi endnu en gang blevet forblændet af vores trang til at antropromorficere alt hvad vi kommer i nærheden af?I dag skal vi fortælle jer om den plettede hyæne, deres matriarki og deres pseudopenis. Her er det hunnerne, der bestemmer og det gør de med hård hånd! Vi skal også fortælle jer om sepia-blæksprutten der lever i samfund med 11 hanner for hver eneste hun. Det giver et interessant parringsmønster og måske det eneste eksempel på sexuel selektion for intelligens.Skulle du have lyst til at støtte Spækbrættet, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://spaekbraettet.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/spækshop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Fortæl om Spækbrættet! Vi er både på iTunes og Spotify og alle andre steder! Bit.ly/spækitunes - bit.ly/spækspotSend os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller spaekbraettet@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Spæk-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:Vullioud et al. (2019) Social support drives female dominance in the spotted hyaenaCunha et al. (2014) Development of the External Genitalia: Perspectives from the Spotted Hyena (Crocuta crocuta)Glickman et al. (1992) Sexual Differentiation of the Female Spotted HyenaGlickman et al. (2005) Sexual differentiation in three unconventional mammals: Spotted hyenas, elephants and tammar wallabiesDrenth (2000) The story of the spotted hyena and the hermaphrodite: biological order and enigmaHall et. al. (2002) Principal features of the mating system of a large spawning aggregation of the giant Australian cuttlefish Sepia apama (Mollusca: Cephalopoda)Support the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Er I klar? Det bliver mærkeligt i dag. Dagens afsnit handler om Carl Gustav Jung - en favoritkarakter blandt lige godt ingen psykologer, men til gengæld elsker Flemming ham. Han er stamfaderen til psykologi og opfinder af arketyperne. Det er takket være Jungs (og en lille smule Freuds) arbejde at du kender til underbevidsthed og personligheder. Og derfor lægger vi ud med en biologisk forklaring på underbevidsthed og instinkter, inden vi kører totalt af sporet, når Spækbrættets Jung-ekspert (Flemming) forklarer os hvordan Jung kom frem til de ting, han kom frem til. Skulle du have lyst til at støtte Spækbrættet, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://spaekbraettet.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/spækshop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Fortæl om Spækbrættet! Vi er både på iTunes og Spotify og alle andre steder! Bit.ly/spækitunes - bit.ly/spækspotSend os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller spaekbraettet@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Spæk-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:Elaine N. Aron (2004) Revisiting Jung’s concept of innate sensitivenesshttps://jungiancenter.org/jung-on-the-instincts-and-the-religious-impulse/https://en.wikipedia.org/wiki/Konrad_LorenzSupport the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Tag lige og kig meget alvorligt på dig selv. Du har set hele Disney+'s katalog indenfor de sidste 24 timer. Det er ikke sundt. Eller er det?Dagens afsnit handler om binge watching (foreslået af Thobias Trautner). Hvad er det? Hvorfor gør vi det? Og er det egentlig skadeligt for os?Men uanset hvad din holdning er, så har Spækbrættet viden klar til dig, for vi har også fundet ud af både hvordan du ser mindre fjernsyn og hvordan du ser MERE fjernsyn. For det skal du. Se mere fjernsyn! Skulle du have lyst til at støtte Spækbrættet, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://spaekbraettet.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/spækshop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Fortæl om Spækbrættet! Vi er både på iTunes og Spotify og alle andre steder! Bit.ly/spækitunes - bit.ly/spækspotSend os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller spaekbraettet@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Spæk-O-meteretHusk at være dumme 🧠Kilder:Binge watching behavior during COVID-19 pandemic:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7219409/pdf/main.pdfRose da Costa (2019) Binge-watching: Self-care or self-harm? Understanding the health subjectivities of binge-watchersJenner (2014) Is this TVIV? On Netflix, TVIII and binge-watchingFancourt og Steptoe (2019) Television viewing and cognitive decline in older age: findings from the English Longitudinal Study of Ageinghttps://www.latimes.com/archives/la-xpm-1989-09-11-me-1494-story.htmlhttps://www.nytimes.com/2019/11/06/business/china-video-game-ban-young.htmlhttps://patents.google.com/patent/US5061996https://www.chicagotribune.com/news/ct-xpm-1998-09-06-9809050078-story.htmlNathanson et al. (2014) The relation between television exposure and executive function among preschoolersFancourt et al. (2019) Television viewing and cognitive decline in older age: findings from the English Longitudinal Study of AgeingSne-leoparden Arctic:https://www.carerescuetexas.com/meet-the-animals/in-memory/arctic.htmlSupport the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Somme tider kigger man ind i sit køleskab og tænker: "de her grøntsager... De ku' godt være bedre". Det ku' de! Og det ka' de! I dagens afsnit taler vi om, hvordan vi gør madvarer bedre. Vi kommer både ind på GMO og æselkøds mørhed. Vi skal tale tomater, gule ris og grædefri løg. Og æselkød med stød i? Hvor kommer alt det æselkød fra?I dagens bonusklip får vores støtter på 10er et hot take fra drengene om deres holdning til GMO, som ikke nødvendigvis er så positivt, som du måske tror. Hvis du vil høre deres holdning, og måske starte en debat, kan du støtte os på https://spaekbraettet.10er.app/ og få adgang til vores bonusmateriale og en eksklusiv Discord hvor vi optager afsnit live.Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/spækshop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Fortæl om Spækbrættet! Vi er både på iTunes og Spotify og alle andre steder! Bit.ly/spækitunes - bit.ly/spækspotSend os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller spaekbraettet@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Husk at være dumme 🧠Kilder:Eady et al. (2008) Silencing Onion Lachrymatory Factor Synthase Causes a Significant change in the Sulfur Secondary Metabolite ProfileImai et al. (2002) An onion enzyme that makes the eyes waterKato et al. (2016) Production and characterization of tearless and non-pungent onionKrzysztof et. al. (2019) Sensory evaluation of poultry meat: A comparative survey of results from normal sighted and blind peoplePolidori et. al. (2016) The effects of low voltage electrical stimulation on donkey meatSmith et. al. (2015) Effect of electrical stimulation and ageing period on alpaca (Vicugna pacos) meat and eating qualitySupport the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Såååeh, er det flussyre i et badekar der er bedst til at fjerne et lig? Eller cementsko? Og hvordan skal man efterlade sit gerningssted? I dagens afsnit af "Så'n slipper du afste' mæ mord" har Spækbrættet fundet alle svarene!Lyt med når vi forklarer de dårligste metoder til at fjerne bevismaterialet, og måske kommer med nogle mere effektive alternativer (PET og CIA - ikk' kom efter os, det er bare for sjov). Og find også ud af hvad der oftest fælder mordere, og hvorfor alverdens bevismateriale ikke altid er nok.Skulle du have lyst til at støtte Spækbrættet, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://spaekbraettet.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/spækshop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Fortæl om Spækbrættet! Vi er både på iTunes og Spotify og alle andre steder! Bit.ly/spækitunes - bit.ly/spækspotSend os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller spaekbraettet@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Husk at være dumme 🧠Kilder:Balemba, Beauregard and Martineau (2013) Getting away with murder: a thematic approach to solved and unsolved sexual homicides using crime scene factorshttps://www.chemistryviews.org/details/ezine/5416791/www.chemistryviews.org/details/ezine/5424571/.htmlhttps://uproxx.com/filmdrunk/man-eaten-by-pigs-validates-plot-of-snatch/https://www.cremationresource.org/cremation/how-is-a-body-cremated.htmlSupport the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Velkommen til denne sæson af Seriemorder søger kærlighed. Vi må desværre meddele at vi ikke kan lade programmet køre som forventet, da vi ikke har haft held med at finde en aktiv seriemorder - de gemmer sig alt for godt.Men det kan Spækbrættet hjælpe med! Flemsine skal giftes med en aktiv seriemorder og det skal være i går!Så Flemming har fundet ud af hvordan man identificerer sådan en. P.S. Ikk' test det på morfar til Berits konfirmation. Du vil ikke kunne lide hvad de finder.Mark har undersøgt hvorfor vi slår ihjel og har fundet ud af, at mennesket slet ikke er det største monster. For dyr myrder også!Og Nikolaj slutter afsnittet af med en quiz om seriemordere og deres underlige appetit.Får Flemsine sin udkomne? Lyt med og få svaret!Mark kilde:Gómez et al. (2016) The Phylogenetic Roots of Human Lethal ViolenceFlemsine:Mark Pettigrew (2019) The Preference for Strangulation in a Sexually Motivated Serial KillerHare et.al. (2009) Psychopathy: Assessment and Forensic Implicationshttps://qz.com/1556745/the-differences-between-male-and-female-serial-killers/¨https://dailypost.ng/2017/08/30/death-row-inmate-eats-1200-pages-bible-last-meal/https://thoughtcatalog.com/january-nelson/2019/06/50-facts-about-serial-killers-that-are-creepy-af/Support the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Det er jo bare spøgelser, der er intet at være bange for! For videnskabeligt set, så er de bare et produkt af din løsslupne fantasi, fodret med lidt musik ved infralydsfrekvenser. Eller hvad? I dagens afsnit går vi i kontraster når vi skiftes til henholdsvis at afvise og påvise eksistensen af spøgelser. Er de ægte eller ej? Har vi en sjæl? Er der mere mellem himmel og jord? Lyt til dagens afsnit og bedøm selv ud fra de fremlagte beviser.Skulle du have lyst til at støtte Spækbrættet, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://spaekbraettet.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/spækshop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Fortæl om Spækbrættet! Vi er både på iTunes og Spotify og alle andre steder! Bit.ly/spækitunes - bit.ly/spækspotSend os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller spaekbraettet@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Husk at være dumme 🧠Kilder:Rajasekhar Tumula (2020) Existence of ghosts and paranormal entities (overview on negative energy)Stevenson, I. (1977a). Reincarnation: Field studies and theoretical issues. In B. B. Wolman (Ed.), Handbook of parapsychology Pehlivanova, Marieta et. al. (2018) Childhood Gender Nonconformity and Children’s Past-Life MemoriesSupport the show (https://spaekbraettet.10er.app/)Support the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Hvis du nogensinde er blevet spurgt ind til den værste måde at dø på, så er dine tanker sikkert hurtigt faldet på druknedøden eller at blive brændt levende. Spækbrættet er her i dag for at fortælle dig at det - videnskabeligt set - er forkert! Men du må ikke fortvivle for i dagens afsnit får du masser af alternativer. Har du nogensinde tænkt over hvordan menneskekroppen reagerer hvis den bliver rystet og åbnet som en dåsecola? Eller hvorfor husdyr på taget er en beslutning man skal tage til genovervejelse? For det har vi.Skulle du have lyst til at støtte Spækbrættet, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://spaekbraettet.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/spækshop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Fortæl om Spækbrættet! Vi er både på iTunes og Spotify og alle andre steder! Bit.ly/spækitunes - bit.ly/spækspotSend os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller spaekbraettet@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Husk at være dumme 🧠Kilder:Giertsen et al. (1988) An explosive decompression eventhttps://www.whidbeynewstimes.com/news/carnival-accident-kills-man-at-fair/https://www.ippmedia.com/en/news/fisherman-dies-after-live-catch-%E2%80%98swims%E2%80%99-down-his-throathttps://www.huffpost.com/entry/joao-maria-de-souza-killed-falling-cow_n_3591849?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAGJzLnw1zi28xmuQIET_kr850wvZWuCb1RE-p32BMt7yErLU-D5XPDJZXEHZET7vkWQ29bXn8VLgOUFa6H5pKCHuf27O1_P41Ci7iPULcEclIixWHJI1rkN3GFlTxefEjxkIyzjN5sZtZrVQIttTDgjDW_lbd9HCqFDZajGrOztShttps://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/woman-dies-metal-straw-elena-struthers-gardner-inquest-coroner-a8996431.htmlhttps://metro.co.uk/2018/11/05/rugby-player-sam-ballard-dies-eight-years-after-swallowing-slug-as-dare-left-him-paralysed-8105145/https://indianexpress.com/article/explained/explained-how-an-mri-machine-killed-man-mumbai-rajesh-maru-6010788/Support the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
"Du skal vent' til du har en stor gård åøh mindst kan producere 4 tons kartofler årlig'. Efter det så kan du anlæg' dig et flot overskæg, og når det lykkes så kan du overvej' om du kan finde den der klipotis dér."Mark og Flemming har lært alt hvad de ved om sex fra deres fædre. Og det viser sig at deres fædre er meget ens. Så i dag er de dykket i videnskaben for at lære noget mere om klipotis. Kildermis. Liquorice? Eh, who cares, svaret er alligevel afholdenhed. Hold dig fra sex for ellers bliver du gravid! Også dig, Karsten!Skulle du have lyst til at støtte Spækbrættet, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://spaekbraettet.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/spækshop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Fortæl om Spækbrættet! Vi er både på iTunes og Spotify og alle andre steder! Bit.ly/spækitunes - bit.ly/spækspotSend os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller spaekbraettet@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Husk at være dumme 🧠Kilder:Yule et al. (2015) A Validated Measure of No Sexual Attraction: The Asexuality Identification ScaleYule et al. (2016) Sexual Fantasy and Masturbation Among Asexual Individuals: An In-Depth ExplorationSchnedler-Meyer et al. (2018) Evolution of Complex Asexual Reproductive Strategies in JellyfishRichard J Whitley (2015) Herpes Simplex Virus Infections of the Central Nervous SystemSupport the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Æg er gud. Æg er Flemming. Æg er Spækbrættet.Skulle du have lyst til at støtte Spækbrættet, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://spaekbraettet.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/spækshop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Fortæl om Spækbrættet! Vi er både på iTunes og Spotify og alle andre steder! Bit.ly/spækitunes - bit.ly/spækspotSend os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller spaekbraettet@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Husk at være dumme 🧠Kilder:Yuan et al. (2015) Shear-Stress-Mediated Refolding of Proteins fromAggregates and Inclusion Bodieshttps://www.earthtosky.store/all-productshttps://magazine.scienceconnected.org/2018/04/eggshells-strong/https://sciencedemonstrations.fas.harvard.edu/presentations/egg-shell-strength#:~:text=The%20diameter%20of%20a%20%22large,N%20load%20(3%2C000%20lbs)!Athanasiadou, D., et al. (2018). Nanostructure, osteopontin, and mechanical properties of calcitic avian eggshell. Science Advances, (4), 3. DOI: 10.1126/sciadv.aar3219Support the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
En af vores mest anvendte og anerkendte sanser må helt sikkert være synssansen. Hvor vigtigt er det ikke lige at du kan se hvornår du skal gå over for rødt? Og hvilken farve en gulerod har før du stopper den i kraniet?Og derfor er det også dybt forfærdeligt når en person mister sit syn og skal vænne sig til at bruge andre sanser. Det er ret svært at lugte hvornår der er rødt lys. Og man skulle tro at det var det værste disse mennesker skulle udsættes for. Men så kan du godt tro om, for der skal tilsættes en teske med top af vågne mareridt til den suppedas, for med Charles Bonnet Syndrom ser blinde vågne mareridt! Skulle du have lyst til at støtte Spækbrættet, så kan du gøre det ovre på vores 10er. Det koster penge, men til gengæld får du også noget for det - nemlig adgang til et eksklusivt bagkatalog med masser af ekstramateriale! Og til vores Discord-server hvor vi sender hinanden billeder af høns. https://spaekbraettet.10er.app/Du kan også tjekke vores webshop: bit.ly/spækshop. Vi har T-shirts, kaffekopper og tasker! Og meget mere! Der er også en hønsetrøje!Fortæl om Spækbrættet! Vi er både på iTunes og Spotify og alle andre steder! Bit.ly/spækitunes - bit.ly/spækspotSend os water hilarious science eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller spaekbraettet@gmail.comTak til Christian Eiming for disclaimer.Husk at være dumme 🧠Kilder:Linda Pang (2016) Hallucinations Experienced by Visually Impaired: Charles Bonnet SyndromeOzcan et al. (2016) Visual Hallucinations in an Old Patient after Cataract Surgery and TreatmentSiddiqui et al. (2016) Charles Bonnet Syndrome: A Case StudyPliskin et al. (1996) Charles Bonnet Syndrome: An Early Marker for Dementia?Schwarz and Vahgei (1998) Charles Bonnet syndrome in childrenBrucki et al. (2009) Charles Bonnet Syndrome: Case seriesMeaidi et al. (2014) The sensory construction of dreams and nightmare frequency in congenitally blind and late blind individualsSupport the show (https://spaekbraettet.10er.app/)
Rate Podcast

Share This Podcast

Recommendation sent

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Podcast Details

Created by
Mark Lyng, Flemming D. Nielsen, Nikolaj V. Hansen
Podcast Status
Active
Started
Apr 10th, 2018
Latest Episode
Mar 1st, 2021
Release Period
Weekly
Episodes
153
Avg. Episode Length
About 1 hour
Explicit
Yes
Order
Episodic
Language
Danish

Podcast Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.